NATO har denne uka holdt utenriksministermøte ved alliansens nye hovedkvarter i Brussel. Her er generalsekretær Jens Stoltenberg sammen med Canadas utenriksminister Chrystia Freeland (til venstre) og Kroatias utenriksminister Majija Pejcinovic Buric (til høyre). Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
annonse

NATOs utenriksministre har godkjent en administrativ reform for å fornye måten det jobbes på ved alliansens hovedkvarter.

annonse

– Utenriksministrene støttet den administrative reformen. Det er noe jeg virkelig ønsker velkommen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg til NTB.

annonse

Han lover at moderniseringen skal gjøre hovedkvarteret mer effektivt og mer fokusert.

– Eneste måte å bevare sterke flernasjonale organisasjoner som NATO på er å modernisere dem. Jeg har tidligere forsøkt å modernisere norsk offentlig sektor. Det var ikke alltid lett, og det har ikke vært lett å modernisere NATO heller, men vi har gjort store framskritt, sier han.

Arbeidet med reformen ble satt i gang i forbindelse med at NATO flyttet inn i et nytt hovedkvarter tidligere i år. Målet har vært å sørge for at det nye hovedkvarteret fungerer så godt som mulig, og å få byråkratisk rusk ut av maskineriet.

annonse
annonse

Ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er det naturlig at det må gjøres noen tilpasninger når alliansen flytter inn i et nytt hovedkvarter.

– Men diskusjonen om NATO-strukturen har egentlig vært levende bestandig. Det har vært et ønske om å få redusert noe av byråkratiet og få mer ressurser ut til det operative arbeidet, sier hun.

(©NTB)

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.