Illustrasjonsbilde. (AP Photo, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En amerikansk soldat fra Hawaii er dømt til 25 år i fengsel for å forsøke å hjelpe ISIS. Terroristen, sersjant Ikaika Kang, konverterte til islam før han gikk inn i hæren etter å ha fullført videregående skole i 2001. Han ble arretert i juli 2017 og ble tiltalt for å ha forsøkt å gi klassifiserte militære dokumenter og støtte til Den islamske staten, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.  

Kang begynte å uttrykke sin støtte til ISIS i 2011. Rett før han ble arrestert lovet han lojalitet til ISIS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, og sa at han ønsket å drepe «en mengde mennesker». Han brukte også sitt toppnivå i kamptrening for å instruere en person han trodde var medlem av terrorgruppen.

Et søk på hans datamaskin av myndighetene viste 18 militære dokumenter merket «hemmelig». I tillegg fant myndighetene nærmere 500 dokumenter relatert til ISIS eller vold, inkludert al-Qaida engelskspråklig magasin Inspire.

Kang fortalte til en «undercover» politiagent at han planla å reise til Tyrkia og vurderte muligheten for å bli med og kjempe for ISIS. Til samme politiagent sa han at «Amerika er den eneste terroristorganisasjonen i verden», og uttrykte støtte til massedrap av jøder. «Hitler hadde rett», sa han.

Etter at han midlertidig mistet sin luftkontroll lisens uttrykte han et ønske om å torturere den ansvarlige personen og undersøkte de mest effektive og smertefulle torturmetodene.

Kang kjøpte også kommersielt droneutstyrt med et kamera, og sa at det kunne brukes av ISIS-krigere til å unnslippe amerikanske tanks.
Han var i besittelse av to registrerte skytevåpen da han ble arrestert, skriverClarion Project.

Kang gikk inn i militæret etter 11. september 2001 angrepene. Han var veteran fra to kriger i Midtøsten – en i Irak i 2010 og en annen i Afghanistan i 2014 og var mottaker av Global War on Terrorism Service Medal. Han jobbet som flygeleder for hæren i Hawaii.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]