Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møtte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov i Milano.

Samtalen mellom de to fant sted under OSSEs utenriksministermøte i Milano i Italia torsdag. På dagsorden sto blant annet situasjonen i Ukraina, Sør-Ossetia, Transdnjestr, Nagarno-Karabach, samt dialogen med middelhavslandene om temaer som terrorisme og migrasjon.

– Jeg hadde et godt møte med utenriksminister Lavrov. Vi snakket om det bilaterale forholdet og diskuterte utenrikspolitiske og sikkerhetspolitiske spørsmål som den tilspissede situasjonen i Azovhavet og INF-avtalen, sier Eriksen Søreide.

Hun inviterte også sin russiske motpart til det kommende 75-årsjubileet for frigjøringen av Øst-Finnmark, som skal markeres i Kirkenes 25. oktober neste år.

Mange hadde oppfordret norske myndigheter til å invitere Russlands president Vladimir Putin til det kommende jubileet, men i slutten av oktober opplyste Utenriksdepartementet til Aftenposten at det ble Lavrov i stedet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]