Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møtte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov i Milano.

annonse

Samtalen mellom de to fant sted under OSSEs utenriksministermøte i Milano i Italia torsdag. På dagsorden sto blant annet situasjonen i Ukraina, Sør-Ossetia, Transdnjestr, Nagarno-Karabach, samt dialogen med middelhavslandene om temaer som terrorisme og migrasjon.

– Jeg hadde et godt møte med utenriksminister Lavrov. Vi snakket om det bilaterale forholdet og diskuterte utenrikspolitiske og sikkerhetspolitiske spørsmål som den tilspissede situasjonen i Azovhavet og INF-avtalen, sier Eriksen Søreide.

Hun inviterte også sin russiske motpart til det kommende 75-årsjubileet for frigjøringen av Øst-Finnmark, som skal markeres i Kirkenes 25. oktober neste år.

Mange hadde oppfordret norske myndigheter til å invitere Russlands president Vladimir Putin til det kommende jubileet, men i slutten av oktober opplyste Utenriksdepartementet til Aftenposten at det ble Lavrov i stedet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.