Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møtte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov i Milano.

annonse

Samtalen mellom de to fant sted under OSSEs utenriksministermøte i Milano i Italia torsdag. På dagsorden sto blant annet situasjonen i Ukraina, Sør-Ossetia, Transdnjestr, Nagarno-Karabach, samt dialogen med middelhavslandene om temaer som terrorisme og migrasjon.

annonse

– Jeg hadde et godt møte med utenriksminister Lavrov. Vi snakket om det bilaterale forholdet og diskuterte utenrikspolitiske og sikkerhetspolitiske spørsmål som den tilspissede situasjonen i Azovhavet og INF-avtalen, sier Eriksen Søreide.

Hun inviterte også sin russiske motpart til det kommende 75-årsjubileet for frigjøringen av Øst-Finnmark, som skal markeres i Kirkenes 25. oktober neste år.

annonse
annonse

Mange hadde oppfordret norske myndigheter til å invitere Russlands president Vladimir Putin til det kommende jubileet, men i slutten av oktober opplyste Utenriksdepartementet til Aftenposten at det ble Lavrov i stedet.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.