Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møtte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov i Milano.

Samtalen mellom de to fant sted under OSSEs utenriksministermøte i Milano i Italia torsdag. På dagsorden sto blant annet situasjonen i Ukraina, Sør-Ossetia, Transdnjestr, Nagarno-Karabach, samt dialogen med middelhavslandene om temaer som terrorisme og migrasjon.

– Jeg hadde et godt møte med utenriksminister Lavrov. Vi snakket om det bilaterale forholdet og diskuterte utenrikspolitiske og sikkerhetspolitiske spørsmål som den tilspissede situasjonen i Azovhavet og INF-avtalen, sier Eriksen Søreide.

annonse

Hun inviterte også sin russiske motpart til det kommende 75-årsjubileet for frigjøringen av Øst-Finnmark, som skal markeres i Kirkenes 25. oktober neste år.

Mange hadde oppfordret norske myndigheter til å invitere Russlands president Vladimir Putin til det kommende jubileet, men i slutten av oktober opplyste Utenriksdepartementet til Aftenposten at det ble Lavrov i stedet.

(©NTB)

[email protected]

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon