En gravearbeider fra det israelske militæret arbeider ved grensa til Libanon tirsdag 4. desember. Israel lanserte tidligere denne uka en operasjon for å «avsløre og ødelegge» tunneler de hevder er bygget av Hizbollah for å infiltrere Israel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FN bekrefter at det er funnet en tunnel nord i Israel nær grensa mot Libanon. Israel har anklaget Hizbollah for å grave tunnelene for å infiltrere landet.

FN-talsmann Stephane Dujarric lover «rask oppfølging» av saken og sier FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon (UNIFIL) vil dele funnene sine med relevante myndigheter i Libanon.

– Det er veldig viktig at vi finner ut av det fullstendige bildet rundt denne alvorlige saken, sa Dujarric torsdag.

annonse

Tidligere denne uken kunngjorde Israel at de ville sette i gang en operasjon for å ødelegge det de omtalte som et nettverk av tunneler bygget av Hizbollah for å infiltrere den nordre delen av landet.

Torsdag kunngjorde talsmann for den israelske hæren Jonathan Conricus at de hadde funnet en andre slik tunnel etter at de oppdaget en annen tidligere denne uka.

UNIFIL, som har som oppgave å overvåke våpenhvilen mellom Hizbollah og Israel, har så langt kun bekreftet at det finnes én tunnel nær Metula nord i Israel. De har ikke bekreftet de israelske påstandene om at Hizbollah har gravd dem.

Tunneloppdagelsen ventes å øke spenningen mellom Israel og den libanesiske Hizbollah-militsen, som utkjempet en blodig krig i 2006.

annonse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu befarte tunnelfunnene sammen med en gruppe utenlandske ambassadører tidligere torsdag.

– Jeg sa til ambassadørene at de unisont må fordømme denne aggresjonen mot oss fra Iran, Hizbollah og Hamas, og selvfølgelig styrke sanksjonene mot dem, sa Netanyahu.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon