En gravearbeider fra det israelske militæret arbeider ved grensa til Libanon tirsdag 4. desember. Israel lanserte tidligere denne uka en operasjon for å «avsløre og ødelegge» tunneler de hevder er bygget av Hizbollah for å infiltrere Israel. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

FN bekrefter at det er funnet en tunnel nord i Israel nær grensa mot Libanon. Israel har anklaget Hizbollah for å grave tunnelene for å infiltrere landet.

FN-talsmann Stephane Dujarric lover «rask oppfølging» av saken og sier FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon (UNIFIL) vil dele funnene sine med relevante myndigheter i Libanon.

– Det er veldig viktig at vi finner ut av det fullstendige bildet rundt denne alvorlige saken, sa Dujarric torsdag.

Tidligere denne uken kunngjorde Israel at de ville sette i gang en operasjon for å ødelegge det de omtalte som et nettverk av tunneler bygget av Hizbollah for å infiltrere den nordre delen av landet.

Torsdag kunngjorde talsmann for den israelske hæren Jonathan Conricus at de hadde funnet en andre slik tunnel etter at de oppdaget en annen tidligere denne uka.

UNIFIL, som har som oppgave å overvåke våpenhvilen mellom Hizbollah og Israel, har så langt kun bekreftet at det finnes én tunnel nær Metula nord i Israel. De har ikke bekreftet de israelske påstandene om at Hizbollah har gravd dem.

Tunneloppdagelsen ventes å øke spenningen mellom Israel og den libanesiske Hizbollah-militsen, som utkjempet en blodig krig i 2006.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu befarte tunnelfunnene sammen med en gruppe utenlandske ambassadører tidligere torsdag.

– Jeg sa til ambassadørene at de unisont må fordømme denne aggresjonen mot oss fra Iran, Hizbollah og Hamas, og selvfølgelig styrke sanksjonene mot dem, sa Netanyahu.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]