En gravearbeider fra det israelske militæret arbeider ved grensa til Libanon tirsdag 4. desember. Israel lanserte tidligere denne uka en operasjon for å «avsløre og ødelegge» tunneler de hevder er bygget av Hizbollah for å infiltrere Israel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

FN bekrefter at det er funnet en tunnel nord i Israel nær grensa mot Libanon. Israel har anklaget Hizbollah for å grave tunnelene for å infiltrere landet.

annonse
annonse

FN-talsmann Stephane Dujarric lover «rask oppfølging» av saken og sier FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon (UNIFIL) vil dele funnene sine med relevante myndigheter i Libanon.

annonse

– Det er veldig viktig at vi finner ut av det fullstendige bildet rundt denne alvorlige saken, sa Dujarric torsdag.

Tidligere denne uken kunngjorde Israel at de ville sette i gang en operasjon for å ødelegge det de omtalte som et nettverk av tunneler bygget av Hizbollah for å infiltrere den nordre delen av landet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Torsdag kunngjorde talsmann for den israelske hæren Jonathan Conricus at de hadde funnet en andre slik tunnel etter at de oppdaget en annen tidligere denne uka.

UNIFIL, som har som oppgave å overvåke våpenhvilen mellom Hizbollah og Israel, har så langt kun bekreftet at det finnes én tunnel nær Metula nord i Israel. De har ikke bekreftet de israelske påstandene om at Hizbollah har gravd dem.

Tunneloppdagelsen ventes å øke spenningen mellom Israel og den libanesiske Hizbollah-militsen, som utkjempet en blodig krig i 2006.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu befarte tunnelfunnene sammen med en gruppe utenlandske ambassadører tidligere torsdag.

– Jeg sa til ambassadørene at de unisont må fordømme denne aggresjonen mot oss fra Iran, Hizbollah og Hamas, og selvfølgelig styrke sanksjonene mot dem, sa Netanyahu.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.