Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Selv ikke økt nødhjelp og en umiddelbar slutt på krigen i Jemen vil være nok til å få slutt på sultproblemene i landet, sier Verdens matvareprogram (WFP).

annonse

– WFP håper at de krigførende partene lykkes med å forhandle fram en slutt på denne konflikten, noe som er den eneste måten å løse det som har blitt verdens største sultkrise, sa WFP-talsmann Herve Verhoosel torsdag.

annonse

Samme dag deltok representanter fra Houthi-opprørerne og den jemenittiske regjeringen i FN-ledede fredsforhandlinger i Sverige.

– Selv om vi hadde hatt fred i dag, og vi håper selvfølgelig det blir fred i morgen, må man fortsatt sørge for at Jemens økonomi henter seg inn igjen, sa Verhoosel.

annonse
annonse

– Humanitær støtte er ikke nok. Det er behov for humanitær hjelp, men det er også behov for å redde den lokale økonomien, understrekte WFP-talsmannen.

FN har omtalt situasjonen i Jemen som verdens verste humanitære krise, en krise som har kommet som følge av en skjør økonomi, omfattende fattigdom, krig, blokade og sykdom.

Organisasjonen har anslått at 24 millioner jemenitter, om lag 75 prosent av befolkningen i landet, kommer til å ha behov for humanitær hjelp i 2019.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.