En grensevakt er tiltalt for drap på fire sexarbeidere. Mannen mente han gjorde byen en tjeneste ved å drepe kvinnene. Illustrasjonsfoto: Eric Gay / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En amerikansk grensevakt som har innrømmet å ha drept fire kvinner, er nå tiltalt og risikerer dødsstraff.

Den tiltalte har fortalt etterforskerne at han drepte fire sexarbeidere fordi han mente de var «verdiløse» og han mente han gjorde grensebyen Laredo en tjeneste. De drepte kvinnene ble dumpet langs landeveien på landsbygda i Texas.

Statsadvokat Isidro Alaniz sier han vil be om dødsstraff dersom grensevakten blir funnet skyldig.

– Planen i denne saken, slik han selv har forklart det, var å rydde opp i Laredos gater ved å gå etter en gruppe individer som han mente han kunne kvitte seg med og at ingen kom til å savne dem, sa Alaniz på en pressekonferanse. Han legger til at tiltalte mente han gjorde byen en tjeneste ved å drepe kvinnene.

Den 35 år gamle grensevakten er tiltalt for fire drap, i tillegg til grov kroppsskade og frihetsberøvelse. Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet i september.

35-åringen, som tidligere har tjenestegjort i marinen, levde tilsynelatende et normalt familieliv, og etter det første drapet gikk han tilbake på jobb som om ingenting var hendt. Han ble pågrepet etter å ha trukket våpen mot en kvinne som kom seg unna og fikk hjelp av en politimann.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]