En grensevakt er tiltalt for drap på fire sexarbeidere. Mannen mente han gjorde byen en tjeneste ved å drepe kvinnene. Illustrasjonsfoto: Eric Gay / AP / NTB scanpix

En amerikansk grensevakt som har innrømmet å ha drept fire kvinner, er nå tiltalt og risikerer dødsstraff.

annonse

Den tiltalte har fortalt etterforskerne at han drepte fire sexarbeidere fordi han mente de var «verdiløse» og han mente han gjorde grensebyen Laredo en tjeneste. De drepte kvinnene ble dumpet langs landeveien på landsbygda i Texas.

annonse

Statsadvokat Isidro Alaniz sier han vil be om dødsstraff dersom grensevakten blir funnet skyldig.

– Planen i denne saken, slik han selv har forklart det, var å rydde opp i Laredos gater ved å gå etter en gruppe individer som han mente han kunne kvitte seg med og at ingen kom til å savne dem, sa Alaniz på en pressekonferanse. Han legger til at tiltalte mente han gjorde byen en tjeneste ved å drepe kvinnene.

Den 35 år gamle grensevakten er tiltalt for fire drap, i tillegg til grov kroppsskade og frihetsberøvelse. Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet i september.

annonse
annonse

35-åringen, som tidligere har tjenestegjort i marinen, levde tilsynelatende et normalt familieliv, og etter det første drapet gikk han tilbake på jobb som om ingenting var hendt. Han ble pågrepet etter å ha trukket våpen mot en kvinne som kom seg unna og fikk hjelp av en politimann.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.