Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tilbød Knut Arild Hareide hjelp i kampen om KrFs veivalg, men Hareide takket nei, ifølge Vårt Land.

Avisa skriver at Støre og Vedum tilbød felles kritikk av Frp og Venstres politikk, samt en felles støtteerklæring til flere punkter i KrFs politikk. Hareide valgte imidlertid å takke nei, til stor fortvilelse for egne støttespillere. KrF-lederen sier følgende om hendelsen:

– Det var en høyttenkning mer enn konkrete utspill. Jeg hadde dialog med Støre og Vedum. De viste respekt for tilbakemeldingen min.

Flere i KrF har framholdt at partiets veivalg skulle være en intern prosess, men VG avslørte at det 11. oktober var et hemmelig møte mellom KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad og Høyre-ledelsen. I det møtet skal Ropstad har fått Høyres abortutspill i fanget, et utspill som kan ha vært med på å avgjøre veivalget.

Ved å avvise Støre, kan Hareide ha gitt avkall på et maktmiddel, men det ser ikke ut til å plage ham.

– Jeg ville vinne, men ikke for enhver pris, sier Hareide.

I en oppsiktsvekkende landsstyretale 28. september, anbefalte Hareide at KrF skulle søke regjeringsmakt med de rødgrønne. På det ekstraordinære landsmøtet 2. november, vant borgerlig side fram. Regjeringsforhandlingene mellom KrF og regjeringspartiene er utsatt til etter nyttår. Blir partene enige, vil Hareide gå av som partileder.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]