Illustrasjonsbilde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse

Flertallet i justiskomiteen vil at regjeringen skal kartlegge bruk av glattceller, belteseng og annen isolasjon i norske fengsler.

annonse

Komiteens innstilling er at et eget utvalg skal kartlegge denne praksisen i kriminalomsorgen, ifølge Bergens Tidende.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Vi må få svart på hvitt hvordan situasjonen er i norske fengsler, sa Maria Aasen-Svendsrud (Ap), som sitter i justiskomiteen.

Når gir Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiets representanter sin støtte til forslaget. Tirsdag ble saken diskutert i Stortinget.

annonse
Reklame

Etter et uanmeldt tilsyn kritiserte Europarådets torturkomité en rekke forhold i norske fengsler i høst. Spesielt ble det uttrykt bekymring til praksisen der suicidale og selvskadende fanger blir plassert i sikkerhetsceller uten nødvendig medisinsk tilsyn.

I november ble det kjent at tilsynsrådet Vest ikke har levert årsmelding om fengsler i regionen siden 2013. Rådet skal være et talerør for 700 innsatte og domfelte i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.