Illustrasjonsbilde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Flertallet i justiskomiteen vil at regjeringen skal kartlegge bruk av glattceller, belteseng og annen isolasjon i norske fengsler.

Komiteens innstilling er at et eget utvalg skal kartlegge denne praksisen i kriminalomsorgen, ifølge Bergens Tidende.

– Vi må få svart på hvitt hvordan situasjonen er i norske fengsler, sa Maria Aasen-Svendsrud (Ap), som sitter i justiskomiteen.

annonse

Når gir Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiets representanter sin støtte til forslaget. Tirsdag ble saken diskutert i Stortinget.

Etter et uanmeldt tilsyn kritiserte Europarådets torturkomité en rekke forhold i norske fengsler i høst. Spesielt ble det uttrykt bekymring til praksisen der suicidale og selvskadende fanger blir plassert i sikkerhetsceller uten nødvendig medisinsk tilsyn.

I november ble det kjent at tilsynsrådet Vest ikke har levert årsmelding om fengsler i regionen siden 2013. Rådet skal være et talerør for 700 innsatte og domfelte i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon