Illustrasjonsbilde. En jente med fletter, Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 345
 •  
 •  
 •  
 •  

Har jentene fletter eller bruker kjoler, eller guttene god kondisjon, da kan de være barn av foreldre med nazisympatier. Det hevdes i en bok beregnet på opplæring av lærere i barnehagene utgitt av Berlin Amadeu Antonio Foundation, med forord av den tyske familieministeren Franziska Giffey (SPD), skriver Berliner Kurier.

Det nesten 60-siders heftet er utformet for å identifisere nazistiske foreldre – basert på utseendet til barna deres. Heftet har tittelen «Ene, mene, muh – und raus bist du!».

Det høres ut som en invitasjon til å utelukke flettepiker i barnehagen, skriver Berliner Kurier, men ifølge egenreklamen til Berlin Foundation, er hensikten å oppdage høyreekstreme og fremmedfiendtlige påvirkninger før de kan trenge inn i hodene på barna.

Parlamentarisk nestleder for CDU i den tyske forbundsdagen, Nadine Schön, mener innholdet i boken er absurd, og at man overskrider en grense når man vil overvåke og korrigere foreldrene på denne måten. En slik foreldrespionasje er udemokratisk, mener hun.

Flere CDU-politikere kritiserer partiets koalisjonspartner, SPD, for denne boken, og peker på at ikke bare har SPDs familieminister skrevet et rosende forord, men også bevilget penger. 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 345
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]