Illustrasjonsbilde. En jente med fletter, Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del

Har jentene fletter eller bruker kjoler, eller guttene god kondisjon, da kan de være barn av foreldre med nazisympatier. Det hevdes i en bok beregnet på opplæring av lærere i barnehagene utgitt av Berlin Amadeu Antonio Foundation, med forord av den tyske familieministeren Franziska Giffey (SPD), skriver Berliner Kurier.

annonse

Det nesten 60-siders heftet er utformet for å identifisere nazistiske foreldre – basert på utseendet til barna deres. Heftet har tittelen «Ene, mene, muh – und raus bist du!».

Det høres ut som en invitasjon til å utelukke flettepiker i barnehagen, skriver Berliner Kurier, men ifølge egenreklamen til Berlin Foundation, er hensikten å oppdage høyreekstreme og fremmedfiendtlige påvirkninger før de kan trenge inn i hodene på barna.

Parlamentarisk nestleder for CDU i den tyske forbundsdagen, Nadine Schön, mener innholdet i boken er absurd, og at man overskrider en grense når man vil overvåke og korrigere foreldrene på denne måten. En slik foreldrespionasje er udemokratisk, mener hun.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Flere CDU-politikere kritiserer partiets koalisjonspartner, SPD, for denne boken, og peker på at ikke bare har SPDs familieminister skrevet et rosende forord, men også bevilget penger. 

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører