Illustrasjonsbilde. En jente med fletter, Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Har jentene fletter eller bruker kjoler, eller guttene god kondisjon, da kan de være barn av foreldre med nazisympatier. Det hevdes i en bok beregnet på opplæring av lærere i barnehagene utgitt av Berlin Amadeu Antonio Foundation, med forord av den tyske familieministeren Franziska Giffey (SPD), skriver Berliner Kurier.

annonse

Det nesten 60-siders heftet er utformet for å identifisere nazistiske foreldre – basert på utseendet til barna deres. Heftet har tittelen «Ene, mene, muh – und raus bist du!».

annonse

Det høres ut som en invitasjon til å utelukke flettepiker i barnehagen, skriver Berliner Kurier, men ifølge egenreklamen til Berlin Foundation, er hensikten å oppdage høyreekstreme og fremmedfiendtlige påvirkninger før de kan trenge inn i hodene på barna.

Parlamentarisk nestleder for CDU i den tyske forbundsdagen, Nadine Schön, mener innholdet i boken er absurd, og at man overskrider en grense når man vil overvåke og korrigere foreldrene på denne måten. En slik foreldrespionasje er udemokratisk, mener hun.

Flere CDU-politikere kritiserer partiets koalisjonspartner, SPD, for denne boken, og peker på at ikke bare har SPDs familieminister skrevet et rosende forord, men også bevilget penger. 

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.