Ett av flyene som var innblandet i ulykken var et F/A-18 kampfly. Arkivfoto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
annonse

Én person er bekreftet er død og fem personer er savnet etter at to amerikanske militærfly kolliderte i luften og styrtet i havet ved Japan.

annonse
annonse

Et F/A-18 kampfly og en versjon av Hercules som brukes til å tanke drivstoff i luften tok av fra en base i Iwakuni sør i Japan og holdt på å øve da ulykken inntraff torsdag. Det var to personer om bord i kampflyet, mens tankflyet hadde en besetning på fem.

annonse

To personer er så langt blitt funnet, men det amerikanske forsvaret opplyser torsdag kveld at én av dem er død. Fortsatt er fem personer savnet.

Det japanske forsvaret leder redningsarbeidet. Den andre personen som er funnet er blitt fraktet til et militærsykehus i Iwakuni nær Hiroshima.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Fly og skip fra USAs og Japans forsvar søker etter dem som fortsatt er savnet. Jeg håper alle blir reddet så snart som mulig, sa talsmann Takeshi Iwaya torsdag morgen.

Ulykken skjedde ved totiden natt til torsdag rundt 100 kilometer sør for Muroto på øya Shikoku sørvest i Japan. Shikoku er den minste av de fire hovedøyene i det østasiatiske landet. Det amerikanske forsvaret etterforsker nå ulykken.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.