Ett av flyene som var innblandet i ulykken var et F/A-18 kampfly. Arkivfoto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Én person er bekreftet er død og fem personer er savnet etter at to amerikanske militærfly kolliderte i luften og styrtet i havet ved Japan.

annonse

Et F/A-18 kampfly og en versjon av Hercules som brukes til å tanke drivstoff i luften tok av fra en base i Iwakuni sør i Japan og holdt på å øve da ulykken inntraff torsdag. Det var to personer om bord i kampflyet, mens tankflyet hadde en besetning på fem.

annonse
annonse

To personer er så langt blitt funnet, men det amerikanske forsvaret opplyser torsdag kveld at én av dem er død. Fortsatt er fem personer savnet.

Det japanske forsvaret leder redningsarbeidet. Den andre personen som er funnet er blitt fraktet til et militærsykehus i Iwakuni nær Hiroshima.

– Fly og skip fra USAs og Japans forsvar søker etter dem som fortsatt er savnet. Jeg håper alle blir reddet så snart som mulig, sa talsmann Takeshi Iwaya torsdag morgen.

Ulykken skjedde ved totiden natt til torsdag rundt 100 kilometer sør for Muroto på øya Shikoku sørvest i Japan. Shikoku er den minste av de fire hovedøyene i det østasiatiske landet. Det amerikanske forsvaret etterforsker nå ulykken.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.