Strøget i København. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 • 168
 •  
 •  
 •  
 •  

Dansk Folkeparti og de danske regjeringspartiene under ledelse av det danske Venstre ble før helgen enige om neste års statsbudsjett, kalt Finansloven. Dansk Folkeparti krevde at finanslovsforhandlingene skulle sees i sammenheng innvandringspolitikken, og fikk flere viktige gjennomslag for en strenger innvandringspolitikk.

«Partene har også blitt enige om en rekke tiltak i utenlandsk området, med fokus på at flere flyktninger kun vil være midlertidige i Danmark, i stedet for å bo her permanent. Samtidig har midler blitt utstedt for å utvide den midlertidige grensekontrollen», heter det i regjeringens pressemelding.

Dansk Folkeparti fikk også gjennomslag for en annen gammel kjepphest: Å etablere danske fengselsplasser i utlandet. Det vil nå skje i løpet av 2019, slik at utvisningskriminelle vil sone der i stedet for i danske fengsler, skriver Dansk Folkeparti på sin hjemmeside.

Ellers gir det danske statsbudsjettet et løft for pensjonistene, noe om også har vært en kampsak for Dansk Folkeparti i alle år.

«Som en del av avtalen øker regjeringen og Dansk Folkeparti de økonomiske incitamentene til pensjonister til å jobbe i sitt eldre liv, og øker grunnbeløpet for pensjonene».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 168
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]