En valgkrets er fortsatt ikke fordelt etter mellomvalget i USA. Torsdag vant Demokratene nok ett sete i Representantenes hus. Illustrasjonsfoto: J. David Ake / AP / NTB scanpix
annonse

Demokratene har vunnet ytterligere ett sete i Representantenes hus og styrker dermed flertallet. Ett valgdistrikt gjenstår fortsatt etter valget 8. november.

annonse

Det foreløpig siste distriktet som er avgjort, ligger i California. Der måtte republikaneren David Valadao til slutt gi tapt for den demokratiske utfordreren T.J. Cox. Valadao har sittet i Kongressen i seks år, men nesten en måned etter valget er det endelig klart at hans tid i Representantenes hus er omme.

annonse

Med Cox på plass, har Demokratene 40 plasser mer enn de hadde før valget og kontrollerer 235 av de 435 setene i Kongressens underhus. Republikanerne har 199 plasser, mens ett distrikt i North Carolina ennå ikke er avgjort.

De foreløpige resultatene viser at republikaneren Mark Harris fikk 905 flere stemmer enn Dan McCready, men valgkommisjonen i delstaten har bestemt seg for at den må verifisere resultatet før vinnerne kan utropes. Det har kommet påstander om juks med stemmesedler – til fordel for Harris – i det aktuelle distriktet. Beskyldningen granskes av kommisjonen og kan i verste fall føre til nyvalg i North Carolinas niende distrikt.

annonse
annonse

Selv om Republikanerne mistet kontrollen over Huset, styrket de grepet om Senatet der de gikk fra 51 til 53 av 100 plasser.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.