Petter Northug. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Petter Northug responderer greit på trening, men er ikke aktuell til Tour de Ski slik situasjonen er i dag, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

annonse

Northug har sagt at han ikke ville gjøre krav på en plass i Tour de Ski hvis det var andre løpere som var kvalifisert.

– Som Petter sier, han kan gå hvis det åpner seg en mulighet. Det er mange løpere som har begynt å gå fort. Petter er ikke der nå, sier Løfshus til Aftenposten.

Landslagssjefen blir oppdatert om Northug gjennom sprinttrener Arild Monsen. Til Adresseavisen opplyser Monsen at langrennsstjernen gjør grei respons på trening.

Etter Gålå-rennene for knappe to uker siden har Northug holdt seg frisk og fått trent som planlagt. Neste helg går han sannsynligvis i Sverige, samtidig som verdenscupen arrangeres i Davos (Sveits).

– Han er i Trondheim og trener etter den planen vi har. Det går bra, og planen står ved lag og er at dette skal ende i at han går skandinavisk cup i Östersund neste helg, sa landslagets sprinttrener Arild Monsen til NTB for kort tid siden.

Resultatene i Östersund blir viktig med tanke på uttaket til Tour de Ski.

– Jeg har jo forventninger med tanke på sprinten. Jeg tror han kan hevde seg hvis han klarer å ta seg videre fra prologen. Det er prologen som er det store hinderet. Vi vet jo at når Petter kommer til finalene, da er han helt rå, sier Løfshus til Aftenposten.

Uttaket til Tour de Ski gjøres etter verdenscupen i Davos 15.-16. desember.

– Vi vil sikkert sende sprintere dit. Og så får vi se om det er noen som kvalifiserer seg ved å lede skandinavisk cup, sier Løfshus.

Tour de Ski går fra 29. desember til 6. januar.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.