Rettssaken mot James Alex Fields ble holdt i Charlottesville, byen der han kjørte ned en gruppe demonstranter. En kvinne ble drept og 19 skadd. Foto: Zack Wajsgras / The Daily Progress / AP / NTB scanpix
annonse

Mannen som kjørte inn i en gruppe demonstranter og drepte en av dem, er dømt for overlagt drap.

annonse

Juryen avgjorde skyldspørsmålet fredag ettermiddag. Dermed fester de ikke lit til James Alex Fields’ forklaring om at han handlet i selvforsvar. Advokatene hans sier den hvite nasjonalisten fryktet for livet sitt.

annonse

Fields kjørte bilen sin i en gruppe motdemonstranter i byen i Virginia i august i fjor. Han skal ha vært sint etter å ha sett sammenstøt tidligere på dagen mellom demonstranter fra ytre høyre som protesterte mot planene om å fjerne et monument over en sørstatsgeneral og motdemonstranter fra venstresiden.

32 år gamle Heather Heyer ble drept i angrepet, og 19 andre ble såret.

Fields risikerer livstid i fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i overlagt drap. De sju kvinnene og fem mennene trengte bare én dag på å avgjøre skyldspørsmålet. Fields er også funnet skyldig i åtte tilfeller av kroppsskade samt å ha forlatt åstedet for en dødsulykke.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.