Rettssaken mot James Alex Fields ble holdt i Charlottesville, byen der han kjørte ned en gruppe demonstranter. En kvinne ble drept og 19 skadd. Foto: Zack Wajsgras / The Daily Progress / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen som kjørte inn i en gruppe demonstranter og drepte en av dem, er dømt for overlagt drap.

Juryen avgjorde skyldspørsmålet fredag ettermiddag. Dermed fester de ikke lit til James Alex Fields’ forklaring om at han handlet i selvforsvar. Advokatene hans sier den hvite nasjonalisten fryktet for livet sitt.

Fields kjørte bilen sin i en gruppe motdemonstranter i byen i Virginia i august i fjor. Han skal ha vært sint etter å ha sett sammenstøt tidligere på dagen mellom demonstranter fra ytre høyre som protesterte mot planene om å fjerne et monument over en sørstatsgeneral og motdemonstranter fra venstresiden.

annonse

32 år gamle Heather Heyer ble drept i angrepet, og 19 andre ble såret.

Fields risikerer livstid i fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i overlagt drap. De sju kvinnene og fem mennene trengte bare én dag på å avgjøre skyldspørsmålet. Fields er også funnet skyldig i åtte tilfeller av kroppsskade samt å ha forlatt åstedet for en dødsulykke.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon