Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Sløseriombudsmannen har på Facebook avslørt at Norge bruker bistandsmidler på å outsource arbeidsplasser fra Norge til Kosovo. Staten gir penger til et konsulentselskap beliggende i Kosovo, som hjelper bedrifter med å outsource arbeidsplasser fra Norge til det lille landet på Balkan-halvøya.

– ICK, et konsulentselskap i Kosovo, har fått norske skattepenger for å gjøre det lettere å flytte norske arbeidsplasser til Kosovo. På bistandsbudsjettet!, heter det i en videosnutt lagt ut på Facebook, som dagens luke i Sløseriombudsmannens julekalender.

Ifølge en oversikt fra Norad fikk Innovation Centre Kosovo (ICK) 845 000 norske skattekroner i 2014, og 890 000 kroner i 2015.

annonse

I beskrivelsen av avtalen med ICK heter det følgende:

«Videreføre og befeste næringsutviklingsplattformen — fokusert spesielt på ICT — skapt gjennom Innovation Centre Kosovo for å inkludere outsourcing av oppgaver til Kosovo fra Norge, næringsutvikling og kvinnelige næringsinitiativ.»

Foto: Privat skjermdump

Oversikten finnes på Norads hjemmesider under saksnumrene KOS-15/0031 og KOS-14/0029.

Det er ikke kjent hva Nav-direktør Sigrun Vågeng, som er ansvarlig for å utbetale arbeidsledighetstrygd til nordmenn som jobber i utlandet mener om denne bruken av norske bistandsmidler.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon