Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sløseriombudsmannen har på Facebook avslørt at Norge bruker bistandsmidler på å outsource arbeidsplasser fra Norge til Kosovo. Staten gir penger til et konsulentselskap beliggende i Kosovo, som hjelper bedrifter med å outsource arbeidsplasser fra Norge til det lille landet på Balkan-halvøya.

annonse

– ICK, et konsulentselskap i Kosovo, har fått norske skattepenger for å gjøre det lettere å flytte norske arbeidsplasser til Kosovo. På bistandsbudsjettet!, heter det i en videosnutt lagt ut på Facebook, som dagens luke i Sløseriombudsmannens julekalender.

Ifølge en oversikt fra Norad fikk Innovation Centre Kosovo (ICK) 845 000 norske skattekroner i 2014, og 890 000 kroner i 2015.

I beskrivelsen av avtalen med ICK heter det følgende:

«Videreføre og befeste næringsutviklingsplattformen — fokusert spesielt på ICT — skapt gjennom Innovation Centre Kosovo for å inkludere outsourcing av oppgaver til Kosovo fra Norge, næringsutvikling og kvinnelige næringsinitiativ.»

Foto: Privat skjermdump

Oversikten finnes på Norads hjemmesider under saksnumrene KOS-15/0031 og KOS-14/0029.

Det er ikke kjent hva Nav-direktør Sigrun Vågeng, som er ansvarlig for å utbetale arbeidsledighetstrygd til nordmenn som jobber i utlandet mener om denne bruken av norske bistandsmidler.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.