annonse
annonse

Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet, og til uka er flere banker og andre aktører kalt inn til møte.

Det er finansminister Siv Jensen (Frp), justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og forbrukerminister Linda Hofstad Helleland (H) som inviterer til møtet.

Regjeringen har over lengre tid sett med uro på utviklingen i forbrukslånsmarkedet. Kredittkortlån og andre typer forbrukslån kan være nyttige produkter, men det er en rekke eksempler på at enkeltpersoner får problemer som følge av for store opptak av forbruksgjeld, heter det i en pressemelding.

annonse

Regjeringen har iverksatt en rekke tiltak for å få markedet for forbrukslån til å fungere bedre.

– Nå ønsker de tre ministrene å høre hvordan bankene som låneytere, og som samfunnsaktører, ivaretar ansvaret de har for å opptre på en samfunnsnyttig og bærekraftig måte, opplyser regjeringen.

Disse er invitert til møtet: DNB, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Monobank, Finans Norge, Finansieringsselskapenes forening, Finans Norge, Finanstilsynet og Forbrukerrådet.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon