The leader of the Norwegian Trade Union, Hans-Christian Gabrielsen, presentented the boycott decision of the Trade Union Congress during the ITUC conference in Copenhagen. Photo, Ørn Borgen / NTB scanpix
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

The leader of the Norwegian Trade Union, Hans-Christian Gabrielsen, asked 1.200 trade union leaders to support a demand for boycotting Israel.

According to the Norwegian newspaper, Dagbladet, the initiative was made during the annual Conference of the ITUC, the world’s largest organisation of trade unions.

– Neither dialogue nor resolutions have had any effect; consequently, the Trade Union Congress in2017 concluded that we must move towrds an international, financial, cultural and academic boycott of Israel, Gabrielsen told the participating trade union leaders at the conference in Copenhagen last Tuesday.

The demand received a modest support, however, and it seems like it will not pass when it is brought for voting on Friday.

The background for the decision of the Trade Union Congress last year to boycott Israel, is the country’s alleged occupation of the so-called «Palestinian West bank» and the blockade of the Gaza strip. The Trade Union in Norway ad long co-operated with the Palestinian Trade Union.

(©NTB)

[email protected]

Translated to English by Lars Hoem

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]