Voldelige ungdomsgjenger organiserer seg i det skjulte på sosiale medier, viser en ny politianalyse. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
annonse

Dagens voldelige ungdomsgjenger møtes sjeldnere i det offentlige rom, men organiserer seg mer i det skjulte på sosiale medier, viser en ny politianalyse.

annonse

Nettverkene på sosiale medier brukes til å organisere og avtale slåsskamper, eskalere konflikter og true rivaliserende grupper, ifølge Sørøst politidistrikts analyse, omtalt av NRK.

annonse

– Mest synlig blir gjengene når det oppstår konflikter. Da blir det synlig og tydelig hvem som er i hvilken gjeng eller gruppe. Andre ganger er de synlige fordi de sammen plager eller trakasserer andre, eller begår annen kriminalitet som eksempelvis bruk av narkotika, sier politimester Christine Fossen.

I Sørøst, distriktet som omfatter Buskerud, Vestfold og Telemark, har politiet kartlagt sju ungdomsgjenger det siste året. En av gruppene er en jentegjeng som har et gjengnavn, noe som beskrives som uvanlig. En av annen av dem skal være en etnisk norsk guttegjeng som har markert seg med aggressivitet mot jevnaldrende av annen etnisk bakgrunn.

annonse
annonse

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.