Voldelige ungdomsgjenger organiserer seg i det skjulte på sosiale medier, viser en ny politianalyse. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dagens voldelige ungdomsgjenger møtes sjeldnere i det offentlige rom, men organiserer seg mer i det skjulte på sosiale medier, viser en ny politianalyse.

Nettverkene på sosiale medier brukes til å organisere og avtale slåsskamper, eskalere konflikter og true rivaliserende grupper, ifølge Sørøst politidistrikts analyse, omtalt av NRK.

– Mest synlig blir gjengene når det oppstår konflikter. Da blir det synlig og tydelig hvem som er i hvilken gjeng eller gruppe. Andre ganger er de synlige fordi de sammen plager eller trakasserer andre, eller begår annen kriminalitet som eksempelvis bruk av narkotika, sier politimester Christine Fossen.

I Sørøst, distriktet som omfatter Buskerud, Vestfold og Telemark, har politiet kartlagt sju ungdomsgjenger det siste året. En av gruppene er en jentegjeng som har et gjengnavn, noe som beskrives som uvanlig. En av annen av dem skal være en etnisk norsk guttegjeng som har markert seg med aggressivitet mot jevnaldrende av annen etnisk bakgrunn.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]