Oslo-biskop Kari Veiteberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kari Veiteberg, biskopen i hovedstaden, har på Facebook hyllet det venstreradikale teaterstykket «Ways of Seeing», som er blitt vist på Black Box Teater i Oslo. Biskopen siterer en som satt i salen og så stykket med henne, og slutter seg til disse ordene.

annonse

Teaterforestillingen «Ways of Seeing» har blitt gjenstand for kraftig kritikk etter at nyheten om at forestillingen inneholdt videoklipp av hjemmene til en rekke norske innvandringskritikere og andre personer med tilknytning til Høyre, FrP, Resett og NATO. Videoklippene ble snikfilmet uten tillatelse fra de navngitte personene, som i stykket blir fremstilt som delaktige i en rasistisk konspirasjon med støtte fra samfunnets elite.

Justisminister Tor Mikkel Wara, som er en av de navngitte «rasistene» i de venstrevridde kunstnernes omstridte konspirasjonsteori, har i ettertid fått trusler, og hjemmet hans er blitt utsatt for hærverk. Noen har tagget ordet «rasisit» på huset hans, og bilen ble tagget med et hakekors og ordet «rasist». I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen.

Oslo-biskop Kari Veiteberg har hyllet teaterstykket på Facebook ved å sitere en annen kvinne som angivelig så stykket sammen med biskopen. Biskopen har delt og sluttet seg til sitatene fra denne kvinnen, der det hevdes at stykket har «fått mange rare anmeldelser og ytre høyre-tilhengere som mener sånt som dette ikke bør få statsstøtte».

Foto: Skjermdump fra Facebook.

Innlegget ble postet 29. november, men er siden blitt slettet.

annonse
annonse

Biskop Veiteberg har gjort seg bemerket for sin radikale politiske legning. Da hun for litt siden skrev et Facebook-innlegg i anledning adventstiden, brukte hun et bilde av voksne, muslimske menn med barnebruder, noe som fikk HRS til å rapportere om at biskopen promoterer ekteskap med muslimske pikebarn. Også dette innlegget ble slettet av biskopen i ettertid.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.