Oslo-biskop Kari Veiteberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 4.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Kari Veiteberg, biskopen i hovedstaden, har på Facebook hyllet det venstreradikale teaterstykket «Ways of Seeing», som er blitt vist på Black Box Teater i Oslo. Biskopen siterer en som satt i salen og så stykket med henne, og slutter seg til disse ordene.

Teaterforestillingen «Ways of Seeing» har blitt gjenstand for kraftig kritikk etter at nyheten om at forestillingen inneholdt videoklipp av hjemmene til en rekke norske innvandringskritikere og andre personer med tilknytning til Høyre, FrP, Resett og NATO. Videoklippene ble snikfilmet uten tillatelse fra de navngitte personene, som i stykket blir fremstilt som delaktige i en rasistisk konspirasjon med støtte fra samfunnets elite.

Justisminister Tor Mikkel Wara, som er en av de navngitte «rasistene» i de venstrevridde kunstnernes omstridte konspirasjonsteori, har i ettertid fått trusler, og hjemmet hans er blitt utsatt for hærverk. Noen har tagget ordet «rasisit» på huset hans, og bilen ble tagget med et hakekors og ordet «rasist». I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen.

Oslo-biskop Kari Veiteberg har hyllet teaterstykket på Facebook ved å sitere en annen kvinne som angivelig så stykket sammen med biskopen. Biskopen har delt og sluttet seg til sitatene fra denne kvinnen, der det hevdes at stykket har «fått mange rare anmeldelser og ytre høyre-tilhengere som mener sånt som dette ikke bør få statsstøtte».

Foto: Skjermdump fra Facebook.

Innlegget ble postet 29. november, men er siden blitt slettet.

Biskop Veiteberg har gjort seg bemerket for sin radikale politiske legning. Da hun for litt siden skrev et Facebook-innlegg i anledning adventstiden, brukte hun et bilde av voksne, muslimske menn med barnebruder, noe som fikk HRS til å rapportere om at biskopen promoterer ekteskap med muslimske pikebarn. Også dette innlegget ble slettet av biskopen i ettertid.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]