Stockholm, Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse

For alle som er nysgjerrige på å se hvor stygg ultraliberalisme kan vær, er Sverige den ideelle casestudien, skriver World Israel News i en analyse.

annonse
annonse

Avisen viser til at Sverige i de siste årene har tatt inn det høyeste antall innvandrere i Vest-Europa i prosent av befolkningen. De fleste innvandrere kommer fra muslimske land hvor samfunn er gjennomsyret av ekstreme antisemittiske fordommer. Myndighetene der fremmer jødisk hat som «nasjonal politikk». Sverige kan dermed karakteriseres som en «stor importør av antisemitter», mener nettavisen.

Avisen viser til filosofen Karl Popper som har påpekt at frihet som representerer et fravær av begrensende kontroll vil føre til store overgrep. «Ubegrenset toleranse må føre til forsvunnet toleranse. Hvis vi utvider ubegrenset toleranse selv til de som er intolerante, hvis vi ikke er villige til å forsvare et tolerant samfunn mot intoleransens angrep, så vil toleransen bli ødelagt», skrev den berømte filosofen.

World Israel News mener at Sverige forsøker å dekke over egne problemer med den islamske innvandringen, og viser til Sylvi Listhaugs besøk i Stockholmsbydelen Rinkeby før det svenske valget. «Hun gjorde oppmerksom på at det er mer enn 60 no-go-soner i Sverige. Den svenske innvandringsministeren reagerte på denne observasjonen ved å kansellere møtet med Listhaug», skriver World Israel News.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

World Israel News minner også om at Sverige er, og lenge har vært, førende i Europa i anti-israelisme, og viser til at landets mest kjente etterkrigstidsminister, sosialdemokraten Olof Palme, var en av de få lederne i et demokratisk land som åpenbart sammenlignet Israels handlinger med nazistene.

Den nåværende svenske utenriksministeren, Margot Wallström, også sosialdemokrat, har bedt om en undersøkelse av drap av terrorister fra Israel. Hun har ikke gjort noen slik anmodning i forhold til andre demokratiske land hvor terrorister har blitt drept etter angrep.

For alle som er nysgjerrige på å se hvor stygg ultraliberalismen kan bli er Sverige den ideelle casestudien, konkluderer World Israel News.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.