Stockholm, Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

For alle som er nysgjerrige på å se hvor stygg ultraliberalisme kan vær, er Sverige den ideelle casestudien, skriver World Israel News i en analyse.

Avisen viser til at Sverige i de siste årene har tatt inn det høyeste antall innvandrere i Vest-Europa i prosent av befolkningen. De fleste innvandrere kommer fra muslimske land hvor samfunn er gjennomsyret av ekstreme antisemittiske fordommer. Myndighetene der fremmer jødisk hat som «nasjonal politikk». Sverige kan dermed karakteriseres som en «stor importør av antisemitter», mener nettavisen.

Avisen viser til filosofen Karl Popper som har påpekt at frihet som representerer et fravær av begrensende kontroll vil føre til store overgrep. «Ubegrenset toleranse må føre til forsvunnet toleranse. Hvis vi utvider ubegrenset toleranse selv til de som er intolerante, hvis vi ikke er villige til å forsvare et tolerant samfunn mot intoleransens angrep, så vil toleransen bli ødelagt», skrev den berømte filosofen.

annonse

World Israel News mener at Sverige forsøker å dekke over egne problemer med den islamske innvandringen, og viser til Sylvi Listhaugs besøk i Stockholmsbydelen Rinkeby før det svenske valget. «Hun gjorde oppmerksom på at det er mer enn 60 no-go-soner i Sverige. Den svenske innvandringsministeren reagerte på denne observasjonen ved å kansellere møtet med Listhaug», skriver World Israel News.

World Israel News minner også om at Sverige er, og lenge har vært, førende i Europa i anti-israelisme, og viser til at landets mest kjente etterkrigstidsminister, sosialdemokraten Olof Palme, var en av de få lederne i et demokratisk land som åpenbart sammenlignet Israels handlinger med nazistene.

Den nåværende svenske utenriksministeren, Margot Wallström, også sosialdemokrat, har bedt om en undersøkelse av drap av terrorister fra Israel. Hun har ikke gjort noen slik anmodning i forhold til andre demokratiske land hvor terrorister har blitt drept etter angrep.

annonse

For alle som er nysgjerrige på å se hvor stygg ultraliberalismen kan bli er Sverige den ideelle casestudien, konkluderer World Israel News.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon