(AP Photo/Seth Wenig, File)
annonse
annonse

Er Clinton-familiens veldedighet virkelig den internasjonale «do-good»-er som oppnådde en perfekt fire-stjerners vurdering fra Charity Navigator, eller lider den av korrupsjon og ulovligheter slik konservative hevder? Det skal nå undersøkes av en underkomite i Representantenes Hus.

Svaret på det første spørsmålet er at Clinton Stiftelsens prosjekter skal ha samle inn omlag 2,5 milliarder dollar for å hjelpe til ved globale kriser, fra aids til jordskjelv, selv om egne revisorer, advokater og ansatte har varslet om problemer opp gjennom årene.

Svaret på det andre spørsmålet kan finnes i de 6.000 sider med påståtte bevis som er arkivert i hemmelighet for mer enn ett år siden hos IRS (de amerikanske skattemyndighetene) og FBI, skriver The Hill.

annonse

De påståtte bevisene på mislighold er samlet av et privat firma som heter MDA Analytics LLC, drevet av tidligere føderale krim-etterforskere. De påstår at Clinton-stiftelsen har vært engasjert i ulovlige aktiviteter og kan være ansvarlig for millioner av dollar i unndragelser fra skatt, ifølge The Hill.

I tillegg til skattemyndighetene har firmaets samarbeidspartnere hatt kontakt med anklagere i justisdepartementet i Washington og FBI-agenter i Little Rock, Ark.

«Clinton Foundation har vært en av de mest kontrollerte veldedige organisasjonene i verden, og utsatt for opprørende, politisk motiverte påstander som har blitt bevist falske,» sier stiftelsen i en uttalelse.

– Kritikere fortsetter å gjenopplive disse falske påstandene for å prøve å skade omdømmet til Clinton og Clinton Foundation. Faktum er at Clinton-fondene har forbedret livene til millioner av mennesker over hele Amerika og rundt om i verden, heter det videre fra stiftelsen selv.

annonse

Den videre granskningen vil vise hvem som har rett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon