(AP Photo/Seth Wenig, File)

Er Clinton-familiens veldedighet virkelig den internasjonale «do-good»-er som oppnådde en perfekt fire-stjerners vurdering fra Charity Navigator, eller lider den av korrupsjon og ulovligheter slik konservative hevder? Det skal nå undersøkes av en underkomite i Representantenes Hus.

annonse

Svaret på det første spørsmålet er at Clinton Stiftelsens prosjekter skal ha samle inn omlag 2,5 milliarder dollar for å hjelpe til ved globale kriser, fra aids til jordskjelv, selv om egne revisorer, advokater og ansatte har varslet om problemer opp gjennom årene.

Svaret på det andre spørsmålet kan finnes i de 6.000 sider med påståtte bevis som er arkivert i hemmelighet for mer enn ett år siden hos IRS (de amerikanske skattemyndighetene) og FBI, skriver The Hill.

De påståtte bevisene på mislighold er samlet av et privat firma som heter MDA Analytics LLC, drevet av tidligere føderale krim-etterforskere. De påstår at Clinton-stiftelsen har vært engasjert i ulovlige aktiviteter og kan være ansvarlig for millioner av dollar i unndragelser fra skatt, ifølge The Hill.

I tillegg til skattemyndighetene har firmaets samarbeidspartnere hatt kontakt med anklagere i justisdepartementet i Washington og FBI-agenter i Little Rock, Ark.

«Clinton Foundation har vært en av de mest kontrollerte veldedige organisasjonene i verden, og utsatt for opprørende, politisk motiverte påstander som har blitt bevist falske,» sier stiftelsen i en uttalelse.

– Kritikere fortsetter å gjenopplive disse falske påstandene for å prøve å skade omdømmet til Clinton og Clinton Foundation. Faktum er at Clinton-fondene har forbedret livene til millioner av mennesker over hele Amerika og rundt om i verden, heter det videre fra stiftelsen selv.

Den videre granskningen vil vise hvem som har rett.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.