Helle Thomsen (til høyre, Nederland-trener) jubler sammen med keeper Tess Wester (i midten) og keepertrener Lene Rantala etter seieren over Romania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Nederland slo Romania 29-24 i håndball-EM søndag. Siste angrep mellom Tyskland og nederlenderne kan avgjøre for Norge i hovedrunden med tanke på semifinale.

Tyskland-Nederland er den aller siste kampen i mellomspillet. En rumensk seier søndag var sett på som en åpenbar god norsk løsning, men etter pause var Nederland bare for god for Romania. Cristina Neagu hadde en elendig dag og scoret bare fire ganger på 14 forsøk.

– Vi spilte godt i forsvar. Jeg fikk noen redninger som ga oss noen enkle mål. Det blir tøft mot Norge (tirsdag), men det kan være en perfekt dag å slå dem på, sier Nederlands keeper Tess Wester til NTB.

annonse

De norske jentene må slå nederlenderne og Spania (onsdag). Da vil Norge stoppe på seks poeng.

Det kan rekke til semifinale, men for at det skal skje må resultater i andre kamper slå inn Norges vei.

Rekord
Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør. Dersom flere enn to lag ender på lik poengsum og har slått hverandre innbyrdes, går en tabell der målforskjellen avgjør inn.
Før kampene tirsdag og onsdag er det en mulighet for at hele fem lag – alle i gruppen minus Spania – kan havne på seks poeng.

Det er mest sannsynlig at tre lag får lik poengsum og må skilles på innbyrdes resultater i en minitabell.

Norge åpnet EM med å spille sin svakeste mesterskapskamp på mange, mange år. Det ble 32-33-tap for Tyskland. Det var en blemme som kan bli svært kostbar.

Flere overraskelser?
Semifinalene spilles i Paris fredag, og Norge ligger ikke godt an i det løpet. Men resultatene i Nancy søndag viste at det meste kan hende i hovedrunden.
Få hadde sett at Ungarn skulle slå Tyskland. Ikke mange trodde Romania ville feile etter utklassingen av Norge for noen dager siden.

annonse

Disse kampene gjenstår, tirsdag: Spania – Romania 18.00, Nederland – Norge 21.00.

Onsdag: Spania – Norge 15.45, Ungarn – Romania 18.00, Nederland – Tyskland 21.00.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.