REUTERS/Loay Abu Haykel (WEST BANK)
annonse
annonse

En pakistansk mann som brutalt stakk ihjel en irsk foreleser utenfor et universitet i Frankrike, hevder at han «fornærmet» profeten Muhammad, skriver Irish Post.

Engelsklæreren John Dowling, 66, ble knivstukket 13 ganger utenfor Pôle Universitaire Léonard de Vinci i nordvest Paris da han dro til lunsj på onsdag.

Ali R., den 37-årige tidligere studenten som ble arrestert for drapet, har innrømmet at han hadde noe personlig imot læreren etter å ha strøket til eksamen i fjor.

annonse

Ali kom til Frankrike for to år siden for å gå på skolen, men besto ikke sitt første år. Kamera-opptak viser at John Dowling snakker rolig med Ali utenfor skolen før han tar frem en kniv og stikker den inn i halsen og brystet hans.

Ali hevder til det franske politiet at foreleseren hadde gjort narr av islam under forelesningene ved universitetet. Men påstanden blir sett på som som tvilsom, ingen andre i klassen husker det, skriver Irish Post.

«Vi har ikke bevis på radikalisering, men heller en følelse av at vi har å gjøre med noen som er veldig religiøse, veldig fromme, veldig praktiserende,» sier en representant for politiet.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon