Skjermbilde fra Youtube

For en som ikke har interessert seg særlig for sport siden Kupper´n Johannesen gikk 10 000-meteren i OL i Squaw Valley i 1960 på 15.46.6, er det litt fascinerende å lese om australske Callum Mouncey, 1,88 på strømpelesten og vekt rundt 100 kilo.

annonse

Ifølge Wikipedia startet Callums håndballkarriere da han flyttet til Canberra i 2009. Etter debutkampen mot New Zealand i Oseania-mesterskapet i 2012, rakk han å spille 22 kamper på det australske herrelandslaget. Han deltok i VM i 2013 og i kvalifiseringskampene til OL i 2016.

Det var da han meldte overgang til kvinne. Mouncey, med sitt nye fornavn Hannah, hadde påbegynt hormonterapi i november 2015. Hun kunne vise til akseptabelt lavt testosteronnivå, men hun ble likevel nektet å spille på det australske kvinnelandslaget i 2016 fordi IOC krever ett års hormonbehandling før en transperson kan spille på kvinnelag.

I mai i år scoret Hannah tre mål for Melbournes kvinnelag i seierskampen deres mot University of Queensland i Oceanian Open Club Championship.

Hun begynte å trene med det australske kvinnelandslaget i april i år. Hannah scoret fire mål i sin første internasjonale kamp mot Kazakhstan i Asia-mesterskapet i håndball for kvinner. Hun spilte alle seks kamper i mesterskapet og scoret totalt 23 mål. Australia endte som nr. 5 og er dermed kvalifisert til Håndball-VM for kvinner i 2019.

– Fair play refererer til en konkurransesituasjon der alle deltakerne har like konkurranseforhold og samme muligheter til å strebe etter seier, samt har en oppførsel mot hverandre som er ærlig og åpenhjertig, og en tydelig dannet maner, ifølge Wikipedia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.