Skjermbilde fra Youtube
Del saken
 • 208
 •  
 •  
 •  
 •  

For en som ikke har interessert seg særlig for sport siden Kupper´n Johannesen gikk 10 000-meteren i OL i Squaw Valley i 1960 på 15.46.6, er det litt fascinerende å lese om australske Callum Mouncey, 1,88 på strømpelesten og vekt rundt 100 kilo.

Ifølge Wikipedia startet Callums håndballkarriere da han flyttet til Canberra i 2009. Etter debutkampen mot New Zealand i Oseania-mesterskapet i 2012, rakk han å spille 22 kamper på det australske herrelandslaget. Han deltok i VM i 2013 og i kvalifiseringskampene til OL i 2016.

Det var da han meldte overgang til kvinne. Mouncey, med sitt nye fornavn Hannah, hadde påbegynt hormonterapi i november 2015. Hun kunne vise til akseptabelt lavt testosteronnivå, men hun ble likevel nektet å spille på det australske kvinnelandslaget i 2016 fordi IOC krever ett års hormonbehandling før en transperson kan spille på kvinnelag.

I mai i år scoret Hannah tre mål for Melbournes kvinnelag i seierskampen deres mot University of Queensland i Oceanian Open Club Championship.

Hun begynte å trene med det australske kvinnelandslaget i april i år. Hannah scoret fire mål i sin første internasjonale kamp mot Kazakhstan i Asia-mesterskapet i håndball for kvinner. Hun spilte alle seks kamper i mesterskapet og scoret totalt 23 mål. Australia endte som nr. 5 og er dermed kvalifisert til Håndball-VM for kvinner i 2019.

– Fair play refererer til en konkurransesituasjon der alle deltakerne har like konkurranseforhold og samme muligheter til å strebe etter seier, samt har en oppførsel mot hverandre som er ærlig og åpenhjertig, og en tydelig dannet maner, ifølge Wikipedia.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 208
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]