Oslo 20181210. Nadia Murad og Denis Mukwege mottar Nobels fredspris i Oslo rådhus mandag. Murad fra Irak og Mukwege fra Kongo tildeles Nobels fredspris for sin kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

For at årets fredspris skal være meningsfull må det sikres at de som står bak seksuell vold i krig, stilles til ansvar, krever Flyktninghjelpen.

annonse

– Denne etterlengtede prisen må bli startskuddet for en styrket innsats for å beskytte kvinner og menn mot seksuell vold og misbruk i krig, og sikre at de som begår disse krigsforbrytelsene, blir holdt ansvarlig, sier generalsekretær Jan Egeland.

annonse

Generalsekretæren hyller innsatsen til prisvinnerne Nadia Murad og Denis Mukwege som mottok Nobels fredspris mandag.

(©NTB)

annonse
annonse

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.