FNs generalsekretær António Guterres. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Rike, utviklede land trenger mer innvandring dersom velferden skal bestå, det hevdet FNs generalsekretær António Guterres under sin innledende tale i under FN-møtet i Marrakesh i Marokko mandag. Det rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

Mandag ble den omstridte migrasjonsavtalen Global Compact for Migration vedtatt av FN, under den to dager lange konferansen i den marokkanske byen Marrakesh. Pakten ble vedtatt til en applaus som varte i mange minutter, til tross for at en rekke land har trukket seg ut og nektet å signere.

Mange frykter at avtalen skal medføre mer innvandring, og kritikere har påpekt at pakten i grunnen handler om en legalisering eller regularisering av økonomisk migrasjon, og at det fremgår at statene skal motarbeide innvandringskritikere, blant annet ved å særbehandle innvandringskritiske medier. Mange frykter også for ytringsfrihet- og pressefriheten, deriblant Norges Redaktørforening.

annonse

Nå sier António Guterres, generalsekretæren i FN, at nettopp mer innvandring er nødvendig for utviklede land. Om man ikke øker innvandringen, vil vi som lever i disse landene lide.

– Det er åpenbart at de fleste utviklede land trenger innvandring over et bredt spektrum av viktige roller, fra å ta hånd om eldre mennesker, til å forhindre at helsevesenet kollapser, sa Guterres i sin tale.

Det er den aldrende befolkningen i utviklede land som Guterres sikter til som utslagsgivende for i-lands potensielle velferdskollaps. Derfor trenger man påfyll av folk, og det handler ikke om arbeidsinnvandrere.

annonse

Dersom landende ikke lar seg «berike» av denne sortens innvandring, kommer befolkningen til å «lide», mener generalsekretæren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon