FNs generalsekretær António Guterres. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB scanpix.
Del saken
 • 2.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Rike, utviklede land trenger mer innvandring dersom velferden skal bestå, det hevdet FNs generalsekretær António Guterres under sin innledende tale i under FN-møtet i Marrakesh i Marokko mandag. Det rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

Mandag ble den omstridte migrasjonsavtalen Global Compact for Migration vedtatt av FN, under den to dager lange konferansen i den marokkanske byen Marrakesh. Pakten ble vedtatt til en applaus som varte i mange minutter, til tross for at en rekke land har trukket seg ut og nektet å signere.

Mange frykter at avtalen skal medføre mer innvandring, og kritikere har påpekt at pakten i grunnen handler om en legalisering eller regularisering av økonomisk migrasjon, og at det fremgår at statene skal motarbeide innvandringskritikere, blant annet ved å særbehandle innvandringskritiske medier. Mange frykter også for ytringsfrihet- og pressefriheten, deriblant Norges Redaktørforening.

Nå sier António Guterres, generalsekretæren i FN, at nettopp mer innvandring er nødvendig for utviklede land. Om man ikke øker innvandringen, vil vi som lever i disse landene lide.

– Det er åpenbart at de fleste utviklede land trenger innvandring over et bredt spektrum av viktige roller, fra å ta hånd om eldre mennesker, til å forhindre at helsevesenet kollapser, sa Guterres i sin tale.

Det er den aldrende befolkningen i utviklede land som Guterres sikter til som utslagsgivende for i-lands potensielle velferdskollaps. Derfor trenger man påfyll av folk, og det handler ikke om arbeidsinnvandrere.

Dersom landende ikke lar seg «berike» av denne sortens innvandring, kommer befolkningen til å «lide», mener generalsekretæren.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]