Den havarerte fregatten Helge Ingstad i slutten av november. Fartøyet ligger på grunn i Hjeltefjorden i Øygarden etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS 8. november. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeidet med å gjøre klart for heving av fregatten Helge Ingstad i Hjeltefjorden i Øygarden fortsetter mandag eller tirsdag, når været blir bedre.

Når forberedelsene kommer i gang igjen, skal kranlekteren Rambiz seile ut til havaristedet og fortsette med å strekke løftekjettingene under skroget.

På grunn av krevende værforhold ble arbeidene stanset forrige uke. Havaristen har ligget rolig siden søndag, kun små bevegelser er registrert i fartøyet tross kraftig vind og sjø fra nord, opplyser Forsvaret.

annonse

Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at fregatten kan skli ut på dypere vann. De anslår at det tidligste tidspunktet for hevingen av fregatten er 25. desember.

Fregatten KNM Helge Ingstad har ligget havarert ved Øygarden i Hjeltefjorden i Hordaland etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS torsdag 8. november.

(©NTB)

[email protected]

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon