Den havarerte fregatten Helge Ingstad i slutten av november. Fartøyet ligger på grunn i Hjeltefjorden i Øygarden etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS 8. november. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Arbeidet med å gjøre klart for heving av fregatten Helge Ingstad i Hjeltefjorden i Øygarden fortsetter mandag eller tirsdag, når været blir bedre.

annonse

Når forberedelsene kommer i gang igjen, skal kranlekteren Rambiz seile ut til havaristedet og fortsette med å strekke løftekjettingene under skroget.

På grunn av krevende værforhold ble arbeidene stanset forrige uke. Havaristen har ligget rolig siden søndag, kun små bevegelser er registrert i fartøyet tross kraftig vind og sjø fra nord, opplyser Forsvaret.

Forsvarsmateriell og Sjøforsvaret er bekymret for at fregatten kan skli ut på dypere vann. De anslår at det tidligste tidspunktet for hevingen av fregatten er 25. desember.

Fregatten KNM Helge Ingstad har ligget havarert ved Øygarden i Hjeltefjorden i Hordaland etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS torsdag 8. november.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.