Beitostølen 20181209. Emil Iversen under 4x7,5 km stafett for menn i World Cup langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Dit reiser ikke Emil Iversen.

annonse

Iversen, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt, tar sammen med den dobbelte OL-vinneren Simen Hegstad Krüger, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth en verdenscuppause.

Kvartetten dropper rennene i Davos etter en totalvurdering fra landslagsledelsen. Tønseth ligger på plassen bak Iversen i verdenscupen sammenlagt.

Norges Skiforbund sender likevel en bred tropp til helgens verdenscuprenn i Sveits. Totalt ti kvinner og 13 menn står på startstreken i Davos.

Med til Davos er blant andre Mari Eide, som i høst brått mistet søsteren Ida. Langrennsprofilen har valgt å stå over de første verdenscuphelgene, men har pekt på Davos som en mulig sesongdebut i verdenscupen for hennes del.

– Etter en kjempehelg på Beitostølen forflytter vi oss til Mellom-Europa og høyden. Her blir det nye utfordringer, og vi vet at flere av våre konkurrenter ser muligheten til å slå hardt tilbake, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet i Davos. Johannes Høsflot Klæbo går kun sprinten.

Helgens verdenscuprenn er de siste før Tour de Ski, som innledes med sprint i italienske Toblach 29. desember.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.