Ib Thomsen, som inntil i fjor representerte Frp på Stortinget, er en av 14 tidligere stortingsrepresentanter som fortsatt mottar etterlønn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere tidligere stortingspolitikere sliter med å få jobb. I år gir Stortinget etterlønn til 14 eks-representanter, skriver Vårt Land.

Dette gjelder representanter som ved valget i fjor enten ikke ble gjenvalgt eller sa fra seg gjenvalg og som ennå ikke har klart å skaffe seg annen jobb.

Av de 14 som fortsatt står på Stortingets lønningsliste, er seks fra Fremskrittspartiet, fem fra Arbeiderpartiet, to fra Høyre og en fra Kristelig Folkeparti.

annonse

Representanter innvilges normalt tre måneders etterlønn det året de går ut av Stortinget. De som da ikke har fått jobb, kan få ytterligere ett års ytelse. Etterlønnen er 631.000 kroner, noe som utgjør 66 prosent av stortingslønnen på 956.000 kroner.

Ib Thomsen fra Fremskrittspartiet er en av representantene som ikke har fått jobb.

– Som politiker i 30 år og med tolv år på Stortinget, hadde jeg tro på ny jobb etter valget, men jeg har ikke fått noe, sier Thomsen til Vårt Land.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon