Mellom 600 og 700 ansatte ved Mongstad-anlegget ble evakuert i morgentimene mandag da det oppsto en gasslekkasje i raffineriet. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

Mellom 600 og 700 ansatte ved Mongstad-anlegget ble evakuert i morgentimene mandag da det oppsto en gasslekkasje i raffineriet. Lekkasjen er stanset.

Politiet sendte to patruljer til anlegget, som er arbeidsplassen til rundt 2.000 personer. Det dreide om lekkasje av flytende naturgass (LNG) fra en tank som tar rundt ti kubikkmeter.

– Så langt er det ikke meldt om fare for noen stor ulykke, men Equinor tar sine forholdsregler, sa operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

annonse

Meldingen om lekkasjen kom klokka 7.54 mandag morgen. Klokken 9.15 ble det meldt at den var stanset, opplyser Equinor i en pressemelding.

– Alt personell som ikke er involvert i beredskap er evakuert, og alt personell er gjort rede for. Det ble foretatt nødavstenging og trykkavlastning av det aktuelle anlegget, melder selskapet.

Det pågikk mandag formiddag sikring av anlegget.

Anlegget som har hatt lekkasje, produserer nafta, en komponent som brukes i produksjon av bensin. Oljeraffineriet er det største i Norge og har vært i drift siden 1975.

NTB

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.