Mellom 600 og 700 ansatte ved Mongstad-anlegget ble evakuert i morgentimene mandag da det oppsto en gasslekkasje i raffineriet. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Mellom 600 og 700 ansatte ved Mongstad-anlegget ble evakuert i morgentimene mandag da det oppsto en gasslekkasje i raffineriet. Lekkasjen er stanset.

Politiet sendte to patruljer til anlegget, som er arbeidsplassen til rundt 2.000 personer. Det dreide om lekkasje av flytende naturgass (LNG) fra en tank som tar rundt ti kubikkmeter.

– Så langt er det ikke meldt om fare for noen stor ulykke, men Equinor tar sine forholdsregler, sa operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

annonse

Meldingen om lekkasjen kom klokka 7.54 mandag morgen. Klokken 9.15 ble det meldt at den var stanset, opplyser Equinor i en pressemelding.

– Alt personell som ikke er involvert i beredskap er evakuert, og alt personell er gjort rede for. Det ble foretatt nødavstenging og trykkavlastning av det aktuelle anlegget, melder selskapet.

Det pågikk mandag formiddag sikring av anlegget.

annonse

Anlegget som har hatt lekkasje, produserer nafta, en komponent som brukes i produksjon av bensin. Oljeraffineriet er det største i Norge og har vært i drift siden 1975.

NTB

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon