Fredsprisvinner Nadia Murad fra Irak holdt sin Nobelforedrag i Oslo rådhus mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Nobelpristaker Nadia Murads sa i sitt nobelforedrag at for henne er dette en spesiell dag, en dag hvor det gode har seiret over det onde.

– Dette er dagen hvor menneskeheten har beseiret terrorismen, dagen hvor barn og kvinner som har vært offer for forfølgelse har seiret over gjerningsmennene for disse forbrytelsene, sa hun til en tydelig preget, fullsatt rådhussal.

Murad håpet at dagen i dag markerer starten på en ny æra.

annonse

– I dag er det en spesiell dag for alle irakere, ikke bare fordi jeg er den første iraker som vinner Nobels fredspris. Dette er også dagen hvor vi feirer frigjørelsen av irakisk territorium fra terrororganisasjonen IS, sa hun.

Med rolig og tydelig stemme poengterte hun at det fortsatt er et faktum at den eneste prisen i verden som kan gjenopprette verdigheten er rettferdighet og straffeforfølgning av forbryterne.

– La oss stå sammen og kjempe mot urettferdighet og undertrykkelse; La oss sammen heve våre stemmer og si: Nei til vold, ja til fred, nei til slaveri, ja til likestilling og til menneskerettigheter for alle, sa hun videre.

annonse

Murad, som med sine 25 år er den nest yngste mottakeren av Nobels fredspris til nå, fikk stående applaus fra salen etter sitt foredrag.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon