Kvennes 20111231. Jack Russel terrieren Molly ser litt undrende ut i mengden av død sild som nyttårsaften dekket stranda i Kvennes i Troms. Foto: Jan Petter Jørgensen / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hawaiis landbruksdepartement importerer fire brune tresnoker for å trene hunder opp til å finne slangearten og hindre den fra å etablere seg på øygruppen.

Øygruppa Hawaii er velsignet med slangefrihet, men frykten er at slanger kan etablere seg der etter å sneket seg dit med fly eller skip. For å stå bedre rustet overfor et slikt scenario, skal fire jack russel-terriere få øve på å lete seg fram til like mange slanger av arten brun tresnok.

– Hovedfokus er på brun tresnok. Men Hawaii har ingen slangearter, og hunder generaliserer, slik at vi vil kunne håndtere enhver type slange, sier Jonathan Ho, som leder departementets karanteneavdeling.

For å sikre at ikke noe går galt, er de fire slangene kun hankjønn, og de er steriliserte, meldte West Hawaii Today mandag. Før ankomst til Hawaii skal dessuten de fire slangene få operert inn radiosendere.

Valget av brun tresnok er ikke tilfeldig. Nettopp denne arten invaderte Guam i sin tid, der den nesten utryddet alt fugleliv på øya, ifølge Ho. Guam er amerikansk territorium og ligger i det vestlige Stillehavet.

Hawaii har flere beskyttede og utrydningstruede fuglearter.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]