Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Den uhyggelige serien av dødelige voldsforbrytelser i Østerrike dette året stopper ikke, skriver Kronen Zeitung. Søndag ble det 42. kvinnelige offeret i 2018 funnet død i Steyr – et av de høyeste tallene i Europa.

annonse

Ifølge informasjon fra innenriksdepartementet er hittil i år totalt 42 kvinner og 29 menn drept gjennom mord eller legemsbeskadigelse med døden til følge. Det siste offeret, omtalt i Kronen Zeitung, Michelle F., var bare 16 år og døde etter et knivangrep i barnerommet. Hennes 17 år gamle venn med afghansk statsborgerskap er mistenkt for drapet.

Mange blodsutgytelser er basert på dramaer i hjemmemiljøet eller i familiens sirkel. Sinne og skuffet kjærlighet eller hevn får menn til å myrde, skriver Kronen Zeitung, som er en av Østerrikes største aviser.

Drapstallene i Østerrike har vært økende de siste årene. I 2017 ble 34 kvinner drept av menn i Østerrike, i 2012 var det vært 29. Til sammenligning, i 2017, ble seks menn drept av kvinner. Det samme i 2012. Antall forsøk på drap har også økt. Federal Association of Violence Protection Centers mener at en årsak til det økte antallet er at aggresjonen øker, samtidig som hemmingsterskelen faller.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.