Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Del

Den uhyggelige serien av dødelige voldsforbrytelser i Østerrike dette året stopper ikke, skriver Kronen Zeitung. Søndag ble det 42. kvinnelige offeret i 2018 funnet død i Steyr – et av de høyeste tallene i Europa.

annonse

Ifølge informasjon fra innenriksdepartementet er hittil i år totalt 42 kvinner og 29 menn drept gjennom mord eller legemsbeskadigelse med døden til følge. Det siste offeret, omtalt i Kronen Zeitung, Michelle F., var bare 16 år og døde etter et knivangrep i barnerommet. Hennes 17 år gamle venn med afghansk statsborgerskap er mistenkt for drapet.

Mange blodsutgytelser er basert på dramaer i hjemmemiljøet eller i familiens sirkel. Sinne og skuffet kjærlighet eller hevn får menn til å myrde, skriver Kronen Zeitung, som er en av Østerrikes største aviser.

Drapstallene i Østerrike har vært økende de siste årene. I 2017 ble 34 kvinner drept av menn i Østerrike, i 2012 var det vært 29. Til sammenligning, i 2017, ble seks menn drept av kvinner. Det samme i 2012. Antall forsøk på drap har også økt. Federal Association of Violence Protection Centers mener at en årsak til det økte antallet er at aggresjonen øker, samtidig som hemmingsterskelen faller.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Del
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører