Nigel Farage. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
annonse

Nigel Farage, den tidligere lederen for det britiske uavhengighetspartiet, som har fått æren for valgseieren for de britene som ønsket Storbritannia ut av EU, har meldt seg ut av sitt tidligere parti, men han har ikke meldt seg ut av britisk politikk, fremgår det av en artikkel i The Telegraph.

Nå vil han sikre at Storbritannia virkelig melder seg ut, og at regjeringen følger folkeviljen. I følge The Telegraph sier Nigel Farage at det er hans «skjebne» å kjempe for Brexit. Og han avslører nå planene om å stifte et nytt politisk parti for å stille i neste års valg til Europaparlamentet, dersom regjeringen forsinker Storbritannias utgang fra EU. Farage sier til Telegraph at han tror at han ikke har kjempet sin største kamp enda.

«Jeg kommer ikke til å ligge og se det gå ned i plugghullet. Jeg kan ikke gjøre det. Det vil jeg ikke gjøre. Hvis det er valg til Europaparlamentet stiller jeg opp,» sier han.

annonse

Selv om Storbritannia skal forlate EU 29. mars 2019, mener Farage at det er «en 55 til 45 prosent sjanse» for at forsinkelser vil føre til at Storbritannia fortsatt er medlem blokken når valget i mai 2019 til EU-parlamentet finner sted, skriver Breitbart, som siterer The Telegraph.

Farage – som ledet uavhengighetspartiet UKIP i nesten et tiår, før han meldte seg ut for kort tid siden på grunn av den retningen partiet har tatt de siste månedene, sier han er i samtale med profilerte folk fra politikk og næringsliv om å etablere «et nytt kjøretøy» som kan kjempe videre for å få Brexit i havn.

I intervjuet med Telegraph benytter han anledningen til å skryte over den amerikanske presidenten. Han sier at hans plan opprinnelig var å sikre flertall for britisk utmeldelse av EU, for deretter å flytte til USA noen år.

«Det går godt der borte, Trump kommer til å bli gjenvalgt, så Washington DC er et bra sted,» sier han til Telegraph. «Men jeg har alltid sagt at hvis Brexit-ballen blir mistet, har jeg ikke annet valg enn å plukke den opp. Det ser stadig ut som det er tilfellet,» sier han.

Den britiske regjeringen har insistert på at Storbritannia ikke vil delta i neste runde av valgene til Europaparlamentet, og lovet at Storbritannia vil være ute av blokken da – i navnet hvis det ikke er i praksis, på grunn av de forpliktelser som Storbritannia har pålagt i overgangsperioden. Men det føler som nevnt ikke den tidligere «Brexit-generalen» Nigel Farage seg trygg på.

 

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.