REUTERS/David Ryder
annonse
annonse

Meng Wanzhou ble pågrepet under en mellomlanding i Vancouver 1. desember, etterlyst av USA for bedrageri i forbindelse med brudd på sanksjonene Washington har innført mot Iran.

Kina har reagert kraftig på pågripelsen av Huaweis finansdirektør, som også er nestleder i mobilgigantens styre og datter av grunnleggeren Ren Zhengfei.

Kinesisk UD har advart Canada og truer med at pågripelsen «kan få alvorlige konsekvenser», og utenriksminister Wang Yi kom tirsdag med en mer generell advarsel.

annonse

– Kina komme aldri til å lukke øynene for mobbing som rammer kinesiske borgeres legitime rettigheter og interesser, sier Wang.

-Vi kommer til å verne om kinesiske borgeres legitime rettigheter og gjenopprette ærlighet og rettferdighet i verden, fortsetter den kinesiske utenriksministeren.

Tirsdag skal en domstol i Vancouver ta stilling til Mengs krav om løslatelse mot kausjon, i påvente av rettsbehandling av den amerikanske utleveringsbegjæringen.

Anklagen mot Meng er knyttet til selskapet SkyCom, som har solgt teletjenester til Iran. USA hevder at SkyCom er en del av Huawei, noe Meng avviser og flere ganger skal ha nektet for overfor amerikanske banker.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon