Nancy, Frankrike 20181211. Katrine Lunde jubler under kampen mellom Nederland-Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges håndballjenter kjemper videre for EM-suksess. Tirsdag ble det 29-16 over Nederland. Semifinalehåpet lever for en strålende Katrine Lunde.

Norge fikk en kjempestart med sterkt forsvar og en keepersjef i Lunde. Hun hadde skremmende sterke 56 i offisiell redningsprosent i 1.-omgangen på vei mot 15-7-ledelse ved pause.

– Jeg elsker å komme på samling og elsker å være sammen med disse spillerne. Du får den inputen når du spiller med de beste spillerne i verden, sier Lunde til NTB etter oppvisningen.

annonse

Hun er med i sitt 17. mesterskap og blir 39 år i mars. Lunde vil ikke følge Ungarn-Romania-kampen om den blir avgjørende for Norge.

– Jeg kommer nok til å sitte på rommet og vente på sluttresultatet, ja eller nei. Jeg orker ikke å følge kampen, sier Lunde.

På gang

Unge Henny Reistad fikset tre mål. Det samme gjorde Marit Røsberg Jacobsen før pause.

Norge må slå Spania i tidligkampen onsdag for å kunne nå semifinale. Samtidig kreves det at Ungarn ta seg av Romania. Og selv ikke to slike resultater garanterer norsk avansement. Innbyrdes oppgjør, total målforskjell og antall scorede mål kan komme til å være det som skiller lagene.

annonse

Ledelsen var ganske raskt oppe i 6-1 tirsdag. Norge lekte med Nederland, løp dem i senk og vant nok en gang. Nederlenderne har ikke slått Norge siden VM i 1999.

Og tapene har kommet tett i mesterskap.

Drama

Onsdagen ligger an til å bli en thriller. Norges skjebne kan bli avgjort i siste angrep i oppgjøret mellom Nederland og Tyskland.

Norge må altså ta seg av Spania for å ha håp om å spille semifinale fredag. I tillegg tenger de norske jentene få med seg «riktige» resultater i de to andre kampene onsdag.

For Norge kan det bli helt avgjørende å få med seg 38-25-triumfen over Ungarn fra tidligere i EM. De mange plussmålene derfra vil kunne gi en norsk semifinale om målforskjellen blir avgjørende om flere lag havner på samme poengsum.

annonse

Det kan blir et håndballdrama i tre akter med kampstart 15.45 (Norge – Spania), 18.00 (Ungarn – Romana) og 21.00 (Tyskland – Nederland).

Norge har spilt finale i åtte siste EM-sluttspillene. Skulle det ikke bli semifinale denne gangen, vil den elendige kampen mot Tyskland i gruppespillet (32-33-tap) gnage psyken til EM-troppen lenge.

De to tapte poengene kan vise seg å bli svært kostbare.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon