London. Elven Themsen, t.v. Houses of Parliament og Palace of Westminster. Foto: Jan Dahl, NTB

En mann, med et ikke-britisk utseende, ble tirsdag arrestert i inngangen til det britiske parlamentet, skriver The Sun. Mannen ropte «vi kommer til dere politikere». Mannen klarte å storm forbi sikkerhetsvaktene, og ta seg inn i inngangspartiet i Westminster-portene – bare meter fra hvor PC Keith Palmer ble drept i mars i fjor.

annonse

Øyenvitner forteller at mannen sprang inn gjennom porten da en taxi kjørte ut. Han ble stanset av væpnet politi på innsiden av porten.

«Jeg hørte politiet rope – først trodde jeg at de bare ropte på turister for å holde dem tilbake – men det var en fyr som sto like innenfor portene», sier et vitne til The Independent. Andre vitner sier sa at politiet rev av mannens jakke for å se om han hadde noe skjult på seg.

«En mann ble arrestert i Palace of Westminster på mistanke om brudd på et beskyttet område, rundt kl. 11.55 tirsdag 11. desember», opplyser politiet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.