En rekke motegiganter sier i en uttalelse at de har som mål om å bli klimanøytrale innen 2050. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
annonse

Motegigantene H&M, Hugo Boss, Puma, Adidas og Levi’s skal om 32 år ikke lenger slippe ut klimagasser.

annonse

Selskapene har i en felles pressemelding i forbindelse med FNs klimatoppmøte i Polen kunngjort at de skal gå sammen om å skjerpe ambisjonene på klimafeltet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I alt 43 klesfabrikker vil jobbe med å få til en nettouttelling av klimagasser på null senest i 2050. Samtidig forplikter de seg til å redusere utslippene med 30 prosent innen 2030.

Moteindustrien er en av de industriene i verden som slipper ut enorme mengder CO2 hvert år. Ifølge tall fra FN står produksjon av klær for om lag ti prosent av de totalene utslippene i verden.

– Moteindustrien er alltid to skritt foran når det handler om å definere verdenskulturen, så jeg er glad for å se at den også fører an når det gjelder klimahandlinger, sier FNs klimasjef Patricia Espinosa, som kaller avtalen «unik».

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.