Nylig fikk kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner en rapport om den videregående opplæringen, utarbeidet av Lied-utvalget. Rapporten peker på viktige utfordringer når det gjelder å gjøre videregående mer relevant og motiverende for elevene. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
annonse
annonse

Årets skolebidragsindikator viser store sprik mellom landets fylker og hver enkelt skole. Oslo sikrer seg jumboplassen, mens Hedmark topper målingene.

– Det er store variasjoner mellom fylkene, og store forskjeller mellom skolene i samme fylke. Det er viktig å være åpen om resultatene, slik at skoleeiere kan se seg selv i kortene og bli bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Årets skolebidragsindikator for 2017 er klar, og hver enkelt videregående skole kan sjekke hvordan de ligger an med å få elevene gjennom utdanningen.

annonse
Oslo jumbo

Den videregående skolen i Oslo er i snitt blant landets dårligste når det gjelder å få elevene til å gjennomføre utdanningen med karakter i alle fag.

Snittet av alle skolene med studieforberedende program i hvert fylke viser at Hedmark ligger øverst på indikatoren over elever som har bestått i alle fag. Videregående med studieprogram i Oslo, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Vestfold, sammen med Finnmark, ligger under landssnittet.

Når det gjelder yrkesforberedende utdanning, ligger de videregående skolene i Hedmark også her øverst sammenlignet med landssnittet. Deretter følger Sogn og Fjordane og Oppland. Oslo scorer dårligst, rett under Vestfold.

Sjekk skolen din
annonse

–Jeg forventer at skolene bruker undersøkelsen til å lære av hverandre, og tar tak i egne utfordringer, sier kunnskaps- og integreringsministeren.

Resultatene for hver enkelt skole legges ut i Skoleporten. Skolebidragsindikatoren viser hva elevene får av karakterer og hvor mange som gjennomfører videregående. Dette er justert mot foreldrenes utdanningsbakgrunn og en del andre sosiale variasjoner.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon