Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Fire elever ved en ungdomsskole i Trondheim ble tirsdag innbrakt av politiet etter å ha chattet om å utføre en skoleskyting samme dag.

– Det var ansatte ved skolen som i 14-tiden fanget opp at det pågikk en chat på sosiale medier mellom elever, hvor det var snakk om å utføre en skoleskyting i dag. Da vi fikk vite dette, måtte vi håndtere det, sier politiadvokat Aage Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen tirsdag kveld.

Fem elever ved ungdomsskolen i Trondheim deltok aktivt i chatten. Politiet tok henvendelsen så alvorlig at det ble beslutning om bevæpning under aksjonen.

annonse

– Vi rykket ut, og fire elever ble innbrakt til politistasjonen, sier Midling.

Siden elevene er yngre enn 15 år og dermed under den kriminelle lavalder, er barnevernet og politiets forebyggende gruppe koblet inn.

Rektoren ved den aktuelle skolen bekrefter hendelsen overfor Adresseavisen, men henviser til politiet for ytterligere informasjon.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon