Cristina Neagu ledet Romania til seier over Spania i håndball-EM tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Spania ga Romania trøbbel i åpningen, men holdt ikke kampen ut i håndball-EM tirsdag. Rumenerne vant 27-25 og tok et steg mot avansement.

annonse

Resultatet gjør at Norges mulighet til å komme seg til semifinale ble mindre, men den er ikke helt borte. Norge må slå Nederland tirsdag og Spania onsdag for å kunne gå videre til cupspillet.

I tillegg må de norske jentene få hjelp med «riktige» resultater i de andre kampene onsdag. Ungarn må blant annet slå Romania.

Et viktig moment for Norge vil være at Ungarn kommer opp på seks poeng. Det kan gjøre at den norske 38-25-seieren mot ungarerne blir avgjørende dersom målforskjellen til slutt må til for å skille lagene.

Spania kom til kampen uten poeng. Spanjolene tok likevel initiativet med en gang og gikk opp til 6-1. Romania var rystet og var heldig som ikke lå kraftig under ved pause. Spania bommet på sine to siste forsøk i omgangen før Romania reduserte til 10-12 i siste sekund ved Cristina Neagu.

Neagu var Romanias toppscorer med sju mål.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.