1997-12-04-- Runar Sørgaard. Foto:Pressens Bild (146) / Scan-Foto
annonse
annonse

Under den svenske valgkampen holdt norske Runar Søgaard flere store politiske møter med SD-leder Jimmie Åkesson, med kristne velgere som hovedmål. Slikt gjøres ikke ustraffet i et land som Sverige. Det gir regimemediene frikort til å henge deg ut for hva som helst.

Bl.a. hadde Søgaard, som ikke legger skjul på sin sympati med SD, et godt besøkt møte av talkshow-karakter med Åkesson i storsalen i Elmia konferansesenter i Jönköping.

I midten av september ble det oppdaget en større svulst på Søgaards ene nyre. Nyren måtte fjernes. Han skryter av sykehuset, og skriver på sin FB-side: Alt gikk bra. Men det ble en tre timers operasjon og flere uker med bl.a. ryggmargsbedøvelse og masse morfin mot smertene.

annonse

Da han høy på morfin slår på mobilen i sykehussengen, ringer det direkte. Det er journalist Markus Engberg på Jönköpings-Posten som har «gravd fram» at Søgaard ikke har betalt fakturaen fra Elmia. Runar forklarer den alvorlige situasjonen, og sier at regningen selvsagt vil bli betalt straks han får lov til å dra hjem. Noe som også skjer.

Saken koker med andre ord ned til en ordinær purring på en faktura. En påminnelse i postkassen. Det spiller ingen rolle for Markus Engberg og politisk korrekte Jönköpings-Posten. De trykker en ifølge Søgaard «hardt vinklet og foraktfull» artikkel som anklager ham for uærlighet. Den korrigeres riktignok, men først i ettertid og av en annen journalist.

– I Jönköpings-Posten er ikke en svulst og en bortoperert nyre grunn god nok til at en betaling forsinkes med noen dager. Særlig ikke om en heter Runar. Som offentlig person skal jeg ha kontroll på alt. Alltid, og uansett omstendighet, skriver Søgaard på sin FB-side.

annonse

Men saken slutter ikke der. Over to helsider i avisa gråter flere personer med ansvarlig utgiver Marie Johansson Flyckt i spissen ut i forferdelse over at Søgaard har «våget å betvile deres fortreffelighet», og forklarer hvorfor de er «tvunget» til å anmelde Søgaard for trusler og ulovlig bildebruk. Det er unødvendig å si at deres versjon har fått stor mediespredning i Sverige.

– I en verbal orgasme av løgner og bisarre påstander hevder de bl.a. at president Trump og jeg er fanebærere for hat og mistenkeliggjøring mot journalister og media. Vi driver tydeligvis en kampanje som truer den globale journalistikken, skriver Søgaard.

Hans «forbrytelse» er som følger: En kvinne som tar ham i forsvar skriver i kommentarfeltet at noen bør få kneskålene skutt bort. Siden beklager hun og tar det bort. Han kopierte bildet på Jönköpings-Postens «aktivist» som han selv bruker på sine sosiale plattformer. Han påtalte uærligheten, vinklingen og den ondsinnete agendaen avisa har utsatt han for.

Ovenstående er Runar Søgaards versjon av historien. Her er VGs versjon. Les gjerne den også.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon