Illustrasjonsbilde. Foto: RIZWAN TABASSUM / AfD

Pakistan er blant verdens dårligste land når det gjelder brudd på religionsfrihet, mener USA, som nå har satt landet på sin svarteliste over verstingland.

annonse

Utenriksminister Mike Pompeo sier Pakistan legges til listen over «spesielt bekymringsverdige land».

Pakistan har tidligere rangert på USAs liste over land som holdes under oppsyn som følge av manglende religiøs frihet. Nedgraderingen til svartelisten betyr at Pakistan nå kan bli rammet av amerikanske sanksjoner, selv om det er et tiltak som i praksis ikke har blitt benyttet i slike tilfeller.

Andre land på den oppdaterte svartelisten som ble gitt ut tirsdag omfatter Kina, Eritrea, Iran, Myanmar, Nord-Korea, Sudan, Saudi-Arabia, Tadsjikistan og Turkmenistan. Myndighetene i disse landene anklages for systematiske og stadige brudd på religionsfriheten.

Usbekistan har tidligere stått på svartelisten, men landet er nå fjernet fra siste versjon som Pompeo la fram tirsdag og i stedet oppgradert til listen over land som holdes under oppsyn. Det samme gjelder Russland og Komorene.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.