Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Venstres landsstyre snakket i helga om at partiet vil åpne for liberaliseringer i abortloven og bioteknologiloven.

annonse

Det sier stortingsrepresentant Guri Melby til Klassekampen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Etter at KrF la fram sin strategi for de kommende regjeringsforhandlingene, ble det viktig for Venstre å tydeliggjøre sine, og et dokument ble utformet på landsstyremøtet i helga.

– Abort, skeives rettigheter og rusreform er nevnt helt konkret. Dette er viktige venstresaker, og saker hvor Venstre og KrF er uenige om mye, sier Guri Melby til avisa.

annonse
Reklame

At Venstre kan gå for liberalisering, kan by på problemer med KrF. Et eksempel er NIPT-testen, en blodprøve som kan avsløre kromosomavvik hos fostre. I samarbeidsavtalen fra forrige stortingsperiode, sikret KrF at NIPT-testen ikke skulle innføres som et tilbud. Mange krefter innad i Venstre er imidlertid for å tilby testen til gravide.

Melby sier at også grensa for selvbestemt abort og tidlig ultralyd var en del av diskusjonen, og Unge Venstre ønsker å utvide grensa for selvbestemmelse til uke 18.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse