Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

14 generaler, admiraler og en tidligere minister i det franske forsvaret har skrevet under på et åpent brev til landets president Emmanuel Macron, der de ber presidenten om å la være å underskrive FNs Global Compact for Migration.

Mandag møttes politikere fra hele verden i Marrakesh i Marokko for å underskrive den kontroversielle avtalen. En rekke europeiske land, deriblant Østerrike, har i tillegg til USA, Australia og Israel, gitt beskjed om at de ikke kommer til å signere pakten.

Nå går flere franske forsvarstopper ut og tar klart standpunkt imot masseinnvandring og FNs migrasjonsavtale. I et åpent brev til sin president minner de statsoverhodet på at flertallet i den franske befolkningen ønsker å stanse eller sterkt redusere innvandringen. Om Macron signerer GCM vil det gi folket nok en grunn til å gjøre opprør, mener generalene.

annonse

– Det virker for oss som at den eneste suvereniteten som vil forbli i Frankrike vil bestå i å fritt legge en fremgangsmåte for hvordan man skal implementere punktene i pakten. Du kan ikke gi opp dette aspektet ved den nasjonale suvereniteten uten en offentlig debatt, da 80 prosent av det franske folk anser det for å være nødvendig å stoppe eller drastisk regulere migrasjonen. Ved å bestemme alene at du skal signere denne avtalen vil du legge til nok en grunn for opptøyer, i tillegg til det sinnet som finnes fra før i det herjede folket. Du vil gjøre deg skyldig i en fornektelse av demokratiet eller forræderi mot nasjonen, heter det i brevet.

Videre påpekes det at Frankrikes statlige finanser er minkende, mens gjelden øker, og at man simpelthen ikke har råd til å tilrettelegge for masseinnvandring, slik FN-avtalen legger opp til. Beskjeden til presidenten er tydelig.

– Du kan ikke alene beslutte å viske vekk vår sivilisasjons landemerker og nekte oss retten på vårt kjødelige hjemland. Vi ber deg derfor om å avstå fra å signere denne pakten, og be det franske folk om å stemme over dette dokumentet. Du må stå til ansvar overfor det franske folk for dine handlinger.

annonse

Brevet er signert av 14 samfunnstopper med tilknytning til militæret. 11 er generaler, en er admiral og en er oberst, i tillegg til at den tidligere forsvarsministeren Charles Millon også har signert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon