Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 6.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

14 generaler, admiraler og en tidligere minister i det franske forsvaret har skrevet under på et åpent brev til landets president Emmanuel Macron, der de ber presidenten om å la være å underskrive FNs Global Compact for Migration.

Mandag møttes politikere fra hele verden i Marrakesh i Marokko for å underskrive den kontroversielle avtalen. En rekke europeiske land, deriblant Østerrike, har i tillegg til USA, Australia og Israel, gitt beskjed om at de ikke kommer til å signere pakten.

Nå går flere franske forsvarstopper ut og tar klart standpunkt imot masseinnvandring og FNs migrasjonsavtale. I et åpent brev til sin president minner de statsoverhodet på at flertallet i den franske befolkningen ønsker å stanse eller sterkt redusere innvandringen. Om Macron signerer GCM vil det gi folket nok en grunn til å gjøre opprør, mener generalene.

– Det virker for oss som at den eneste suvereniteten som vil forbli i Frankrike vil bestå i å fritt legge en fremgangsmåte for hvordan man skal implementere punktene i pakten. Du kan ikke gi opp dette aspektet ved den nasjonale suvereniteten uten en offentlig debatt, da 80 prosent av det franske folk anser det for å være nødvendig å stoppe eller drastisk regulere migrasjonen. Ved å bestemme alene at du skal signere denne avtalen vil du legge til nok en grunn for opptøyer, i tillegg til det sinnet som finnes fra før i det herjede folket. Du vil gjøre deg skyldig i en fornektelse av demokratiet eller forræderi mot nasjonen, heter det i brevet.

Videre påpekes det at Frankrikes statlige finanser er minkende, mens gjelden øker, og at man simpelthen ikke har råd til å tilrettelegge for masseinnvandring, slik FN-avtalen legger opp til. Beskjeden til presidenten er tydelig.

– Du kan ikke alene beslutte å viske vekk vår sivilisasjons landemerker og nekte oss retten på vårt kjødelige hjemland. Vi ber deg derfor om å avstå fra å signere denne pakten, og be det franske folk om å stemme over dette dokumentet. Du må stå til ansvar overfor det franske folk for dine handlinger.

Brevet er signert av 14 samfunnstopper med tilknytning til militæret. 11 er generaler, en er admiral og en er oberst, i tillegg til at den tidligere forsvarsministeren Charles Millon også har signert.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 6.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]