Stine Bredal Oftedal spilte meget godt for Norge mot Spania i EM-kampen i håndball onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

De norske håndballjentene må innstille seg på en thrillerkveld etter 33-26-seieren over Spania i EM onsdag. Norge trenger hjelp for å gå til semifinale.

– Nå er det bare hjem (til hotellet) og håpe på hjelp fra Ungarn, sier Heidi Løke til NTB.

Spanjolene, eneste lag uten poeng i puljen i hovedrunden, hengte seg på Norge nesten hele 1.-omgangen. Norge slet fælt i forsvar, og keeperne Silje Solberg (én redning på elleve skudd) og Katrine Lunde (to på ti) hadde en uvanlig tam halvtime.

annonse

Dermed var et innsatsfylt Spania med for fullt da andreomgangen startet med norsk 18-17-ledelse.

Norge skaffet seg et fastere grep i løpet av noen få minutter etter pause. Spania ble løpt i senk og straffet for tekniske feil i angrep i flere perioder.

Løft

– Spania spiller nå mer og mer slik de gjorde før da de var gode. Vi trengte en omgang til å justere oss til det, og vi måtte bli mer årvåkne. Det bedret seg veldig i 2. omgang, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 3.

Lunde løftet sitt keeperspill radikalt. Stine Bredal Oftedal spilte en ny meget god kamp. Høyrekantene Malin Aune og Marit Røsberg Jacobsen viste form og scoret mye.

annonse

Lunde skal ikke følge Ungarn – Romania på TV.

– Jeg vet ikke engang helt forutsetningene, sier Lunde til NTB.

– Vi kunne scoret mange flere, men vi er glade for måten vi har løftet oss på siden Brest (gruppespillet), sa Hergeirsson.

Hjelp

For å nå semifinale er Norge helt avhengig av at Ungarn slår Romania. Skjer det, vil plutselig Norges 38-25-seier over ungarerne tidligere i EM kunne bli svært verdifull.

– Jeg tror Romania er et sterkere lag. De har et kollektiv og mer erfaring. Hvis Ungarn får full flyt, mens Romania får litt never, kan det bli jevnt. Vi skal heie på Ungarn, sa Hergeirsson, som la til at det norske laget følger kveldens avgjørende kamper fra spillerhotellet.

annonse

Den norske EM-skjebnen vil høyst trolig ikke bli klar før etter siste kast i onsdagens senkamp (start 21.00) mellom Tyskland og Nederland.

Seieren over Spania gjør at Norge så godt som er sikret kamp om 5.-plassen i Paris fredag.

Norge har spilt alle EM-finaler fra og med 2002 og står med sju EM-gull totalt.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon