Visepresident i EU-kommisjonen, Frans Timmermans. Foto: JOHN THYS / AFP
annonse
annonse

Frans Timmermans ble lørdag nominert til å være venstresidens kandidat til presidentembedet i EU-kommisjonen. Eurokraten holdt en tale for EU-sosialistene i PES under deres kongress i Lisboa, der han sa han ville knuse den konservative opposisjonen i nasjonalstatene, og insisterte på at Europas og Afrika vil forenes og dele skjebne.

Timmermans er i dag EU-kommisjonens visepresident, og ble lørdag nominert under den årlige PES-kongressen i Lisboa til å lede det europeiske sosialistpartiet mot det neste EU-valget i mai. Eurokraten har tidligere vært forsvarsminister i Nederland.

Tidligere har Timmermans hevdet at Europa «ikke kan forbli et sted for fred og frihet» dersom ikke «mangfold» introduseres ved masseinnvandring. Under sin tid som Jean Claude Junckers visepresident skal han ha brukt mye tid på å forsøke å beordre østeuropeiske land om å åpne sine grenser, og ta imot flere ikke-vestlige migranter.

annonse

Byråkratens tale i Lisboa inneholdt mange referanser til 1940 og Nazi-Tyskland, flere ganger bemerket Timmermans; «aldri igjen». Han fastslo at det er europeiske skattebetaleres ansvar å befri Afrika fra vold og fattigdom. Videre gjorde han det klart at under hans lederskap, vil kommisjonen ha nulltoleranse for nasjoner som avviser enhver del av den globalistiske, «progressive» planen, inkludert formålsløs innvandring fra ikke-vestlige land. Eurokraten lovet dessuten å utmanøvrere de nasjonale myndighetene i Ungarn og Polen.

Kommisjonens visepresident mener at Europa og Afrikas skjebner er forent, og at Afrikas enorme folkevekst er et felles ansvar for alle EU-land.

– Så, hvilken skjebne skal bli håndtert av hvem? Europas skjebne av afrikanere, Afrikas skjebne av europeere. Vi er i dette sammen. Våre skjebner er forbundet, påstod eurokraten under sin tale.

Videre kom han med flere kraftige utfall mot nasjonalister, som han hevder «trenger fiender» og «hater andre land».

annonse

– Fordi det er hatet som er drivstoffet som driver dem. Og de vil alltid se etter fiender på utsiden av sine grenser, men også på innsiden. Det er ikke en tilfeldighet at antisemittismen er på sterk fremmarsj i Europa, sa Timmermans.

Samtidig er det imidlertid slik at antisemittismen er på på fremmarsj i vesteuropeiske land, som i Frankrike, der ni av ti jøder sier de har møtt fiendtlighet i gatene. Dette fremgår i en ny undersøkelse publisert mandag. Andelen jøder i Ungarn som opplever antisemittisme som et problem i landet har sunket siden den forrige undersøkelsen for seks år siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon