Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Hva skal vi, når det kommer til medial objektivitet, kunne forlange i Norge i dag? Må vi godta daglig journalistisk subjektivitet og politisk slagside?

Vel, å høre og se mange av våre medier er faktisk som å oppleve politisk utøvelse med en slagside som bør være forbeholdt de VIRKELIGE politiske partiene. Som eksempel bør fremheves er TV2. Vi opplever her knapt en nyhetssending uten nevnte sterke slagside. Det legges for dagen en journalistisk subjektivitet som faktisk konkurrerer med ren reklame i utilslørt politisk slagside. På flyktnings- og innvandringsområdet er dette spesielt synlig.

Det synes umulig for dagens journalister å temme sitt personlige ståsted.

annonse

Nesten daglig serveres tåredryppende reportasjer med direkte forsvar for alle mennesker som er så uheldige å bli utsatt for norske myndigheters ondskap! Kritisk blikk på «ofrenes» motiver forekommer aldri. Et balansert syn på en grense for hvor mange Norge og Europa er i stand til å absorbere fra andre verdensdeler er helt fraværende.

Et annet tema hvor objektiviteten helt mangler gjelder USAs president Trump. Selv enkelte journalisters ansiktsuttrykk er her faktisk tilstrekkelig for å avsløre journalistenes personlige innstilling! Som eksempel bør her nevnes TV2s Pål Jørgensen og Fredrik Græsvik. Reportasjene som følger samsvarer så helt med det visuelle inntrykket vi allerede har fått og bringer derfor intet av verdi!

Er det dette mediene forstår ved nøytral og objektiv journalistikk? Journalistikk som nevnt her er selvsagt verdiløs og helt i strid med grunnleggende journalistiske krav. Noe av utfordringen er trolig ungdommelige og politisk røde medarbeideres politiske ståsted. Dessverre er det nok i stor grad så enkelt og SÅ banalt. Men journalister, det er IKKE deres egen politiske oppfatning vi er interesserte i! Mange av oss lesere og lyttere har levd lenge nok til å kunne se lenger enn ungdommens umiddelbare sympati og forstår at virkeligheten oftest krever betydelig lengre horisont og overprøving av øyeblikkets sympatiske innfall.

Forstår dere ikke dette selv så må da arbeidsgiveren, mediet, gripe fatt i problemet!

Når dette ikke skjer tyder vel, dessverre, mye på at mediet selv også er en del av problemet. I så fall står vi i dag overfor et betydelig medialt samfunnsproblem.

Journalister, dere er ikke politikere og skal ikke HA en politisk rolle! Forsøk å innse dette! Deres kontinuerlige forsøk på det motsatte er både latterlige og skadelige for samfunnet!

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.