Chekatt Cherif. Foto: Twitter skjermdump
annonse
annonse

Skytingen ved julemarkedet i Strasbourg var ifølge Samhällsnytt utført av Chekatt Cherif, som er født i området, men som har arabisk eller nordafrikansk opphav. Han er 29 år gammel, og har stått på politiets terrorliste i tillegg til å være en kjent kriminell.

Cherif skal ha vært med i et islamistisk nettverk i Strasbourg, og er fortsatt på frifot. Det fins foreløpig ingen informasjon om hvordan en slik person kunne være på frifot i utgangspunktet. Cherif, som er mistenkt for et ran, skulle ha vært arrestert noen timer før ugjerningen tirsdag morgen sier politiet på stedet.

En av de drepte skal ifølge Sky News være den Thailandske borgeren Anupong Suebsamarn, som nettopp hadde ankommet Strasbourg.

annonse

En husransakelse av Cherifs hjem førte til funn av eksplosiver, deriblant håndgranater. Men gjerningsmannen selv var ikke å finne. Han skal ha kapret en taxi ved åstedet og forsvunnet.

Norsk media har så langt ikke gått ut med navn og bilde av gjerningsmannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon