Chekatt Cherif. Foto: Twitter skjermdump
annonse

Skytingen ved julemarkedet i Strasbourg var ifølge Samhällsnytt utført av Chekatt Cherif, som er født i området, men som har arabisk eller nordafrikansk opphav. Han er 29 år gammel, og har stått på politiets terrorliste i tillegg til å være en kjent kriminell.

annonse

Cherif skal ha vært med i et islamistisk nettverk i Strasbourg, og er fortsatt på frifot. Det fins foreløpig ingen informasjon om hvordan en slik person kunne være på frifot i utgangspunktet. Cherif, som er mistenkt for et ran, skulle ha vært arrestert noen timer før ugjerningen tirsdag morgen sier politiet på stedet.

annonse

En av de drepte skal ifølge Sky News være den Thailandske borgeren Anupong Suebsamarn, som nettopp hadde ankommet Strasbourg.

En husransakelse av Cherifs hjem førte til funn av eksplosiver, deriblant håndgranater. Men gjerningsmannen selv var ikke å finne. Han skal ha kapret en taxi ved åstedet og forsvunnet.

Norsk media har så langt ikke gått ut med navn og bilde av gjerningsmannen.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.