Michael Flynn. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Advokatene til Donald Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn ber om at han skal få slippe fengselsstraff. Flynn har erkjent å ha løyet til FBI.

Argumentene til Flynns advokater er at han i hele hans karriere har viet all sin tid til nasjonen og at han har innrømmet at han har løyet for FBI.

Advokatenes ønske kommer en uke etter at spesialetterforsker Robert Mueller anbefalte at Flynn ikke skal idømmes soning fordi han har samarbeidet så godt i Russland-etterforskningen. Det er ikke kjent hva Flynn har bidratt med.

annonse

Flynn erkjente seg i fjor skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Donald Trump ble innsatt som president. I tråd med føderal praksis kunne Flynns straff bli på opptil seks måneders fengsel.

Mueller leder granskingen av russisk innblanding og mulig samarbeid med Donald Trumps valgkampapparat før Trump ble valgt til USAs president for drøyt to år siden.

Dom i saken mot Flynn faller 18. desember.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon